As avea nevoie de cateva sfaturi pentru a sti in continuare ce am de facut.
In scumpa noastra tara s a ajuns sa ai nevoie de avocat sau sa angajezi firme specializate de consultanta
pentru a te putea lupta,incheia antecontracte,contracte de vanzare-cumparare cu bancile,constructorii..... etc si chiar si atunci ai sanse mari sa ai probleme.
In Septembrie 2008 am platit avansul la un apartament, care ar trebui sa se finalizeze la sfarsitul lui ianuarie 2009.Restul banilor urmand sa fie dati de BANCPOST,
banca la care eu am fost trimis de constructor.Tin sa va aduc la cunostinta ca banca avea un pachet avantajos pt mine, prin care eu trebuia sa dau un avans iar constructorul garanta pt finalizarea
lucrari.Pachet avantajos pentru cei ce nu au cu ce garanta,urmand la incheierea contractului de vanzare-cumparare sa se mute ipoteca pe mine.
Normal ca la inceput m am asigurat, ca indeplinesc conditiile necesare pentru a beneficia de acest pachet, iar dupa ce mi a fost aprobat dosaru si am fost anuntat de banca ca mi s a aprobat creditul
am dat avansul.Din acest moment asteptam ca si constructorul sa termine lucrarea in rosu iar eu sa fiu chemat de catre banca sa mi dau acordul primei transe iar restul sumei find virat de catre banca la semnarea contractului de vanzare-cumparare.
Intre timp constructorul a terminat lucrarea dar cei de la banca nu m au sunat si nici constructorul nu se plange ca nu si a primit prima transa.Am luat legatura cu cei de la banca si mi au zis ca datorita crizei si problemelor care au aparut
ei nu mai au pachetul respectiv care mi a fost mie aprobat si asteapta sa vada ce li se zice de la BUCURESTI.Mi au zis ca nu mai pot da creditul fara sa girez cu ceva, apoi au tot schimbato pana ce mi au zis
ca nu mi mai pot da creditul respectiv la conditiile pt care am optat eu.
Tin sa va precizez ca am un ANTECONTRACT legalizat la notar in care aparem toti 3(CUMPARATOR,VANZATOR,BANCA).Aici apare un paragraf in care e trecuta suma de vanzare avansul ce l am dat si apoi transele
"Suma de XX se va achita in lei la cursul BNR din ziua pplati la ridicarea constructiei in rosu"
"Suma de XX se va achita in lei la cursul BNR din ziua pplati la predarea cheilor"
"Sumele provenind din transe de credit acordate de catre BANCA clientilor sai persoane fizice,acolo unde este cazul,se vor transfera automat in contul colector cu CODxxxxxxxxx deschis pe numele VANZATORULUI.
Din ce inteleg eu mi s a aprobat creditul am dat avansul si acum BANCA nu mai poate da creditul datorita problemelor interne.Mai mult am fost sunat si mi se cere sa me prezint la notar sa semnez o anexa
prin care BANCA nu mi mai acorda creditul si ramane o treaba ointre mine si vanzator.
As dori sa stiu si eu ce am de facut sau la cine pot apela pentru a mi putea rezolva aceasta problema.