avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate lumifatu

Activitate lumifatu

Buna ziua
Spuneti mi, va rog, cine trebuie sa completeze in fisele de SSM si PSI?
Este un angajat anume, trebuie sa aiba pregatire in acest sens?
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog frumos sa mi spuneti, ce trebuie trecut in carnetul SSM si PSI la un conducator auto? La instruirea periodica....Ce legislatie trebuie mentionata ca instruire pentru un astfel de angajat si din cat in cat timp se face aceasta?
Multumesc frumos!
Multumesc frumos pentru raspuns!
Din pacate angajatorul m a mintit, spunandu-mi ca indiferent de nr orelor trecute in CIM, la Stat se platesc aceleasi taxe ca la o norma de 8 ore!! Desi eu mi am calculat singura salariul si i am indicat diferenta dintre cele doua salarii brute..1.650 si 825 lei/2.194 si 1.640, fiind de 554 lei, net!
BUNA ZIUA
Cat plateste un angajator la stat, la un salariu de 1.650 lei? Dar la un salariu de 825 lei, pentru un angajat cu drept de munca, pensionat caz de invaliditate?
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia de boala mi se acorda in urma unei decizii medicale si sunt inca sub aceasta decizie medicala pana in iunie acest an cand ma voi prezenta din nou, ca in fiecare an, la Comisia Medicala. Si nu am renuntat la ea, a fost suspendata pe o perioada limitata de timp.
Dar vedeti dvs, sotul supravietuitor are dreptul la 6 luni de pensie de urmas, in cazul in care nu are varsta standard de pensionare, dar daca nu si cere in scris acest drept pe care il are legal, imediat dupa decesul sotului, i se scade din perioada in care are dreptul legal la pensie de urmas!!
As vrea sa va spun ca desi am solicitat in scris catre casa de pensii sa i se recalculeze pensia sotului deoarece muncise in ultimii 8 ani dinaintea decesului, nici pana azi acest lucru nu s a facut.
Marti, 30.04, am depus plangere penala împotriva casei de pensii sector 4 ptr ca de 5 luni nu am niciun raspuns, nici atat recalcularea pensiei!
Oricum, va multumesc mult pentru răspunsuri tuturor, m am mai linistit.
Ma voi lupta cu ei in continuare.., si sunt doar 6 luni de cand mi am pierdut ce am iubit mai mult pe lumea asta! E cumplit de greu.
Azi am aflat acest lucru, ca e sistata pensia iar eu intradevar am depus cererea pt pensie urmas pe 16.11.2023 iar sotul a decedat pe 21.10.2023. S ar putea sa aveți dreptate dar de ce nu s a facut revenirea la pensia de invaliditate, eu avand pensie de invaliditate cu drept de munca?
Multumesc mult!
Iar pensia de urmas, cf art de lege, nu se cumuleaza cu venitul meu salarial. Ptr ca pensia nu e activitate profesionala.
Deci, doar ceea ce castig din contractul de munca nu trebuie sa depășească 35% din salariul mediu brut!!!
Am citit si eu asta in lege si suma bruta primita drept pensie este 2109 lei, salariul brut pe care l am este de 1650 lei. Acestea impreuna fac 3.759 lei.
Nu, am dreptul doar pe o perioada limitata de 6 luni pana la indeplinirea varstei. Dar am primit o 5 luni, luna mai ar fi trebuit sa fie cea de a 6 luna.
Buna ziua
In ce conditii primesc pensie de urmas? Daca sunt angajata cu CIM si cf contractului am un venit brut de 1650 lei, respectiv 1.039 lei net, pot primii 50% din pensia sotului decedat?
Multumesc!