avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate cristina_mitrut

Activitate cristina_mitrut

Sper ca ati depus si cererea de suspendare principala si provizorie pentru ca altfel, daca aveti ceva disponibilitati banesti se vor putea popri sume din conturi si atunci va trebui sa cereti intoarcerea executarii silite in caz de admitere a contestatiei. Succes.
Buna ziua,
Legal, puteti fi urmarit pentru intreaga suma...dar daca in dispozitivul sentintei aveti precizat clar ca d-voastra veti plati doar suma de 628,.. lei si nu este precizat nicaieri ca paratii sunt obligati in solidar la plata cheltuielilor de judecata, aveti un mic avantaj care v-ar putea ajuta sa castigati o contestatie la executare.
Ce ar trebui sa faceti cu urgenta: contestatie la executarea silita si cerere de suspendare si totodata o cerere de suspendare provizorie a executarii silite, pana la judecarea cererii de suspendare principala.
Contestatia la executare si cererea de suspendare le faceti impreuna. Atentie! Aveti termen de 15 zile de la data la care ati luat cunostinta de actul de executare. Depuneti cererea la judecatorie. Taxa judiciara de timbru pentru contestatie este de 544,8 lei; la care se adauga taxa judiciara pentru cererea de suspendare 50 lei. Totodata, ca sa vi se admita cererea de suspendare principala dar si cea provizorie va trebui sa consemnati la CEC o cautiune de 879,65 lei. Acesti bani vi se vor restitui daca castigati contestatia. Daca solicitati si intoarcerea executarii silite ar trebui sa mai achitati o taxa de 300 lei.
In acelasi timp, mai faceti o cerere de suspendare provizorie a executarii silite- care se va judeca in regim de urgenta- achitati o taxa judiciara de 50 lei. Aceasta cerere va fi solutionata intr-un termen foarte scurt, cateva zile si se va comunica executorului de urgenta; daca vi se admite, executorul va opri orice forma de executare silita pana la solutionarea cererii de suspendare principala.