avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate marieta_popa

Activitate marieta_popa

Mulţumesc.
1. Unde,cum şi pe baza căror documente, pot achita contravaloarea impozitului, pentru a putea obţine certificatul de atestare fiscală?
2.Unde,cum şi pe baza căror documente pot solicita Certificatul prin care se atesta ca imobilul ( terenul, conform definiţiei din ordonanţa 64 din 2010) este inregistrat in registrul agricol?

Ordonanţa 64 din 2010:
32. La articolul 55, dupa alineatul (1) se introduc doua noi alineate, alineatele (1^1) si (1^2), cu urmatorul cuprins:
"(1^1) In cazul constructiilor realizate inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si unele masuri pentru realizarea locuintelor, inscrierea se face in baza:
a) autorizatiei de construire sau, in lipsa acesteia, a certificatului prin care se atesta ca imobilul este inregistrat in registrul agricol, precum si in evidentele fiscale, eliberat de primarul unitatii administrativ-teritoriale unde este amplasata aceasta constructie;
b) documentatiei cadastrale.
(1^2) Dreptul de proprietate asupra constructiilor se poate inscrie in cartea funciara si pe stadii de executie, in baza urmatoarelor documente:
a) autorizatiei de construire;
b) procesului-verbal privind stadiul fizic al realizarii constructiei, avizat de reprezentantul autoritatii administratiei publice emitente a autorizatiei de construire;
c) documentatiei cadastrale."
In 2004 s-a început construcţia locuinţei pe baza certificatului urbanism,la "recomandarea proiectantului", care nu a mai obţinut şi autorizatia de constructie. Acum, când este finalizată, pot sa o declar la Primărie, la impozite si taxe pentru calculul impozitului pe cladire ? Care ar fi cerinţele legale şi consecinţele nerespectării acestora?