avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate alin1972

Activitate alin1972

Răspuns la discuția "Luare in posesie"
Multumesc pentru raspuns, dar "m-ati bagat in ceata"; am postat aceeasi intrebare pe topicul Recuperari creante... si raspunsul : "Conform art.488, 489 si urm. din Codul de proc. civ., raspunsul este a, creditorul ipotecar poate face acest lucru. "
Eu nu am studii de drept dar este aberant din punct de vedere logic sa poti fi evacuat din casa atata timp cat esti proprietar.
Atunci (si copiez ce am raspuns pe celalat topic) :
"Misto lucratura: adeca banca ma scoate din casa, o da in chirie si candva peste ani si ani incearca sa o vanda, intre timp curgand dobanzi penalizatoare pe intreaga suma datorata bancii( plus poprirea pe veniturile subsemnatului); un calcul simplu arata ca in trei ani datoria catre banca se dubleaza ,in acest interval banca vinde casa si-si acopera banii imprumutati si subsemnatul va plati in continuare tot restul vietii pentru un imobil pe care nu-l are!
Faina legislatie avem, da' asa-i cand semnezi ca muflonu'
Ma intreb ce interes ar mai avea banca in aceste conditii sa valorifice imobilul vreodata..."
Vedeti vreo iesire din aceasta situatie?
Am un credit ipotecar, nu mai pot plati si incepe executarea silita;partea asta am inteles-o, dar in contract scrie ca"in caz de neexecutare, creditorul poate folosi mijloacele proprii pentru luarea in posesie a bunului afectat garantiei" . Asta inseamna cumva ca eu pot fi evacuat din imobil, banca poate sa-l inchirieze fara sa incerce vanzarea imobilului? pentru ca cei de la banca asa m-au amenintat .
Multumesc
Răspuns la discuția bilet la ordin
Multumesc pentru informatii; e sinistru ,dar e bine sa sti cum stau lucrurile.
O zi buna,Alin Ciurca
Răspuns la discuția bilet la ordin
Multumesc inca o data; asa ca profanu' intreb: nu avem imobile,terenuri,masini etc banca o sa spuna ca mai am o suma x datorie; cum si-o recupereaza? Pot sa-mi retina doar o parte din venituri?Pot sa retina si din salariul sotiei? Suma respectiva este purtatoare de dobanda sau se indexeaza cu inflatia?Chestia asta se prescrie vreodata?Juristul bancii sustine ca in momentul in care am semnat un bilet la ordin, automat toata familia mea este implicata:este posibil?
Scuze pentru intrbarile care pot parea idioate, dar juristul bancii sustine ca chiar daca sotia mea nu asemnat nici un act, raspunde si ea cu veniturile ei,plus ca opinia domnului respectiv este ca inclusiv in cazul decesului subsemnatului, sotaia si copilul mostenesc datoriile!!!
Cu stima, Alin Ciurca
Răspuns la discuția bilet la ordin
Multumesc pentru raspuns.Mai am o intrebare: dupa executarea imobilului ipotecat, in cazul in care suma obtinuta nu acopera valoarea creditului, ce intampla ?(adica daca banca valorifica imobilul la 1 euro-situatie absurda,stiu-) eu raman dator bancii cu diferenta?
Am contractat un cretit imobiliar ca si PFA, cu ipoteca de rangul I in favoarea bancii Transilvania ,plus "un bilet la ordin stipulat fara protest avalizat in nume propriu" . Nu mai pot plati ratele si banca sustine ca sotia mea (care nu a semnat absolut nici un fel de act) raspunde in solidar cu mine si in consecinta se va pune poprire si pe veniturile ei.
A doua problema:am un credit nevoi personale garantat cu ipoteca, contractat inaintea celui de la Transilvania si acum banca Transilvania ameninta si cu executarea respectivului imobil.Este posibil asa ceva, adica sa execute un imobil ipotecat in favoarea altei banci?
Astept un raspuns, cu multumiri , Alin