Am un contract de credit la TBI , mi s-a facut retinere pe salar 1/3 din venitul net , dar executoare de la TBI spune ca nu este de aluns , ca vine la usa sa-mi facaevaluarea apartamentului si sa/l scoata la licitatie , ca suma este prea mare ca sa astepte TBI atat de munlt sa recupereze suma doar din salariu .(14200 lei Ron). Sunt speriata de nu mai pot nici sa respir . Am apelat la o cunostinta sa ma ajute cu banii necesari [ cu perioada de ramburdare in 24 luni] pt. a scapa de executare silita a bunurilor imobiliare . A acceptat dar cu anumite conditii: sa-i trec apartamentul pe numele ei { cu posibilitatea de rascumparare dupa 24 de luni } , plus 50euro/luna ca si chirie , plus rata inflatiei calculata dupa 24 de luni . Pot sa fac un asemenea contract la nota dar si cu clauzele acestea incluse ? Eu as vrea sa scap de datorii dar nici nu as vrea sa pierd apartamentul? pot include clauza de rascumparare? Va rog , un raspuns ...
Multumesc !
am apelat la o cunostinta sa ma ajute cu banii necesari [ cu perioada de ramburdare in 24 luni] pt. a scapa de executare silita a bunurilor imobiliare . A acceptat dar cu anumite conditii: sa-i trec apartamentul pe numele ei { cu posibilitatea de rascumparare dupa 24 de luni } , plus 50euro/luna ca si chirie , plus rata inflatiei calculata dupa 24 de luni . Pot sa fac un asemenea contract la nota dar si cu clauzele acestea incluse ? Eu as vrea sa scap de datorii dar nici nu as vrea sa pierd apartamentul? pot include clauya de rascumparare? Va rog , un raspuns ...
Multumesc !
In luna septembrie 2007 am contractat un credit de la TBI in valoare de 8000 ron. Trebuie sa recunosc ca nu am reusit sa platesc ratele la timp . In luna octombrie 2009 s-a primt la servici o hotarare de executare silita de la TBI in suma totala de 14200 plus penalizari , dobanzi (a caror valoare nu e specificata) , facandu-mi-se poprire pe salar . S-a retinut pe statul de plata prima rata si se vor retine pana la stingerea datoriilor.Am sunat la executorul TBI si mi s-a spus ca nu e de ajuns ca mi se fac retineri de plata , ca o sa vina acasa si o sa imi evalueze bunurile mobile si imobile pe care le detin . Eu am girat doar cu salariul. Apartamentul e impreuna cu sotul meu .Poate sa imi vanda banca apartamentul ? E posibil sa se intample asa ceva ? . Nu mai stiu ce sa fac , va rog sa ma sfatuiti . Sunt disperata , va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac .Multumesc pentru timpul acordat !
Cu consideratie ,
Rodica
In luna septembrie 2007 am contractat un credit de la TBI . Banii i-am ridicat printr-un card emis de banca Transilvania pe baya unui cont deschis la ei. Am inteles ca s-a emis un biiet la ordin de banca in valoare de 8000 ron. Trebuie sa recunosc ca nu am reusit sa platesc ratele la timp . In luna noiembrie 2008 am fost sunata de la TBI si mi s-a spus ca am pe langa ratele restante si o dobanda de 900 lei aproximativ.De atunci am mai reusit sa platesc din rate dar dobanda mi-a crescut foarte mult. Luna trecuta m-a sunat din nou si m-a amenintat ca ma da in judecata ,azi ma suna iar si ma amenintat ca daca nu platesc toata suma { rate plus dobanda pana la terminarea creditului, adica 14200} o sa imi ia toate bunurile imobile pe care le detin . Eu am girat doar cu salariul. E posibil sa se intample asa ceva ? De fiecare data cand sunt sunata mi se vorbeste foarte urat , eu am incercat sa platesc cat mai mult , dar nu am reusit sa ajung la zi. Nu mai stiu ce sa fac , va rog sa ma sfatuiti . Sunt disperata , va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac .Multumesc pentru timpul acordat !
Cu consideratie ,
Rodica