Buna ziua,
As vrea sa ma ajutati sa ma lamuresc si eu cum un proprietar care are cica act de proprietate pe o constructie si un teren aflat in vecinatatea blocului in care locuiesc, sa puna gard, si sa ingradeasca calea de acces a proprietarilor de apartamente din acest bloc, de pe partea lui de proprietate. Aceasta proprietate a fost dobandita printr-un act de vanzare-cumpare din anul 2003. El pretinde, si le-a si aratat ,ca are schite cadastrale, ca este proprietar si pe 50 cm din terenul pe care se afla amplasat acest bloc, adica sub balcoanele de la etajele superioare.
Mentionez ca acest bloc nu este prevazut cu balcoane la parter, acolo se aflau amenajate caminele pentru utilitati: apa calda, caldura, care au fost dezafectate din cauza ca nu mai sunt functionale.
Sunt proprietarul unui apartament de la parter si mi-am amenajat un balcon, ca si ceilati proprietari de la parter, respectand proiectia blocului, legandu-ma de balconul de la etajul 1, avand toate documentele necesare, autorizatie de constructie, certificat de urbanism, proiect, receptie finala. Ba chiar este si intabulat la Oficiul de cadastru imobiliar, si am fost data in judecata pentru tulburare de posesie, adica pentru cei 50 cm care crede ca i se cuvin.
Aceatsa persoana spune ca vanzatorul, si-a dobandit proprietatea conform legii retrocedarilor, legea 10/2001. si poseda schite vizate de Oficiul de cadastru imobiliar .
Va rog sa imi spuneti daca este posibil ca locuitorii acestui bloc, sa ceara voie, sau sa ii plateasca, ca sa poata sa isi izoleze, schimbe un geam, sau sa isi faca o renovare la peretii exteriori, si daca este posibil ca printr-o hotarare judecatoreasca sa fiu nevoita sa demolez balconul atat eu cat si ceilati proprietari care si-au construit balcoane la parterul blocului.
Va multumesc !