avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate flacatusu

Activitate flacatusu

trebuie sa recunosc ca pina azi nici nu mi-a trecut prin minte ca femeia care ne-a crescut, pe care am numit-o mama (alta mama nu am cunoscut), impreuna cu care pina acum am fost o familie normala, singura diferenta ca pe certificatul de nastere nu e numele ei, din punct de vedere al legii sa fie o straina... e dureros... Parintii s-au casatorit pentru ca noi copiii sa avem o mama si un tata ca toti copiii, ca sa aflam dupa 35 de ani ca am trait o minciuna, ce legiuitorii au hotarit ca de fapt mama nu ne-a fost mama, nici macar ruda...trist, foarte trist...
in plus nu cred ca parintii au stiut care va fi situatia, ei mereu si-au facut procura unul pentru altul, ne-au spus si noua copiilor cum vor sa imparta bunurile (apartamentul si casa de la tara ), fara sa-si inchipuie ca de fapt la moartea mamei (care a intervenit pe neasteptate) sint sanse ca apartamentul in care am trait impreuna toti acesti ani sa fie ...dezintegrat... ca sa spun asa... in cazul in care rudele ei vor sa-si ceara partea prin care sint indreptatite prin lege.
Buna ziua,
As dori daca se poate sa ma lamureasca cineva in urmatoarea situatie: tatal meu a ramas vaduv cu copii minori. dupa ctiva ani s-a recasatorit. Mama2 (sa spunem:-) nu a avut copii ai sai si nici impreuna nu au avut alti copii. Mama2 a decedat de curind si fratii ei au pretentie ca sint singurii mostenitori pentru ca ea nu a avut copii. Parearea mea ar fi ca in momentul casatoriei ( acum 35 de ani !) s-a creat o relatie implicita de adoptie intre mama2 si noi, copiii. Este adevarat ? Ne putem noi numi descendentii ei din punct de vedere legal ?
Va multumesc anticipat.