Buna ziua,
Nu stiu daca am postat bine acest subiect in categoria aleasa si-mi cer scuze, dar as avea nevoie de o parere juridica din partea dvs.Acum 1 luna, sotul meu a fost implicat intr-un accident de masina, a fost lovit din spate de un autoturism al Garzii Financiare, din cauza vitezei prea mari cu care circula si a neatentiei si a fost proiectat pe sens opus, intrand in coliziune cu un alt autoturism de pe sensul opus.Sotul meu a fost declarat nevionvat, asa cum ne si asteptam, insa am intampinat probleme mari la societatea de asigurari.Avand dauna totala, nu am avut casco, deci am incercat sa recuperam banii de pe RCA, deoarece nu se mai poate recupera absolut nimic din masina noastra, respectiv un Ford Focus din 2003 cu diverse optiuni, modelul Finesse, si astfel am solicitat cele doua variante : achitarea valorii masinii sau reparatia ei si s-a ajuns la concluzia:
-ni s-a calculat suma de 3600 de euro, avand in vedere ca pretul pe piata auto este de minim 7000 -8000 de euro.
- sau reparatia , dar nu mai mult de 20.000 lei , insa avem devizele a 2 service-uri : unul de 12000 de euro si altul de 9000 de euro.
Ce este de facut in cazul acesta?Am citit undeva pe internet ca foarte multi nu stiu ca valoarea RCA-ului poate ajunge pana la suma de 100.000 de euro. Insa modalitatea de calcul al societatilor de asigurari este de neimaginat!Cum este posibil asa ceva?Nu a cerut nimeni valoarea de noua, pentru ca RCA-ul nu este casco, insa ne asteptam la cel putin 5000, nu 3600!!!Este revoltator! In termeni juridici se mai poate face ceva?Sau au politicile lor interne pe care nu le poti combate?
Multumesc anticipat de raspuns!