Buna ziua,
Astazi, in decursul diminetii ma deplasam pe un drum mai alaturalnic din localitate. Eram in intarziere asa ca am calcat pe acceleratie un pic mai mult. Totodata, cel din fata mergea cu o viteza mare, iar cel din spate de asemenea (facandu-mi semn cu farurile sa merg mai repede).
La o distanta de sa zicem 200 de metri am observat o masina de politie parcata.
Mentionez ca la momentul respectiv aveam in jur de 90-95 km/h si circulam bara la bara cu alalalt din fata (probabil la 3-4 metri de dansul).
Vazand masina de politie am franat, reducant viteza destul de mult. Ulterior, eu trebuia sa ma opresc la 400-500 de metri de radar, loc unde trebuia sa parchez pentru a ajunge la lucru. Asa ca am parcat si am observat apoi in orizont, cum era o a doua masina de politie care ii oprea pe cei care au depasit. Erau numeroase masini deja oprite.
Mi-am continuat drumul spre servici. Cand am terminat serviciul, radarul mai era acolo asa ca m-am uitat la prima masina si observasem ca aveau o camera in zona oglinzii, si doar un politist care se uita pe radar, sub scaun. Nu i-am dat importanta, m-am urcat la volan si am trecut cu bine prin fata celuilalt organ de politie (cel care oprea pe cei care au depasit viteza legala). Trecusera cam 3 ore de cand incalcasem.
Am o serie de intrebari:
1. Este vreo problema ca am oprit / parcat intre cele 2 organe de politie? Era locul de parcare regulamentar, si trebuia sa ajung la servici.
2. In cazul in care circulam aproape de cel din fata, este posibil sa ma fi prins si pe mine?
3. Am permisul de 1 an si cateva zile, sa zicem ca m-a prins cu viteza in fapta, ce se poate intampla? Imi aduc aminte ca o amenda substantiala si 6 puncte de penalizare in cel mai rau caz.
4. Este posibil ca sa imi trimita acasa o instiintare in legatura cu incalcarea? Masina este pe firma mamei mele. Daca da, cam in ce termen sa astept acea scrisoare si la ce sa ma astept?
5. Nu as putea scrie un raspuns de comunicare in care sa nu declar datele soferului, si sa sustin ca au existat mai multi in ziua respectiva, (vazusem numeroase exemple aici pe forum, care au reusit in final. Exemplu: cetatean strain venit in vizita care a plecat eventual din tara).
Va multumesc pentru timpul si ajutorul acordat!