avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate twilight2k3

Activitate twilight2k3

Buna ziua,

Astazi, in decursul diminetii ma deplasam pe un drum mai alaturalnic din localitate. Eram in intarziere asa ca am calcat pe acceleratie un pic mai mult. Totodata, cel din fata mergea cu o viteza mare, iar cel din spate de asemenea (facandu-mi semn cu farurile sa merg mai repede).

La o distanta de sa zicem 200 de metri am observat o masina de politie parcata.

Mentionez ca la momentul respectiv aveam in jur de 90-95 km/h si circulam bara la bara cu alalalt din fata (probabil la 3-4 metri de dansul).

Vazand masina de politie am franat, reducant viteza destul de mult. Ulterior, eu trebuia sa ma opresc la 400-500 de metri de radar, loc unde trebuia sa parchez pentru a ajunge la lucru. Asa ca am parcat si am observat apoi in orizont, cum era o a doua masina de politie care ii oprea pe cei care au depasit. Erau numeroase masini deja oprite.

Mi-am continuat drumul spre servici. Cand am terminat serviciul, radarul mai era acolo asa ca m-am uitat la prima masina si observasem ca aveau o camera in zona oglinzii, si doar un politist care se uita pe radar, sub scaun. Nu i-am dat importanta, m-am urcat la volan si am trecut cu bine prin fata celuilalt organ de politie (cel care oprea pe cei care au depasit viteza legala). Trecusera cam 3 ore de cand incalcasem.

Am o serie de intrebari:

1. Este vreo problema ca am oprit / parcat intre cele 2 organe de politie? Era locul de parcare regulamentar, si trebuia sa ajung la servici.

2. In cazul in care circulam aproape de cel din fata, este posibil sa ma fi prins si pe mine?

3. Am permisul de 1 an si cateva zile, sa zicem ca m-a prins cu viteza in fapta, ce se poate intampla? Imi aduc aminte ca o amenda substantiala si 6 puncte de penalizare in cel mai rau caz.

4. Este posibil ca sa imi trimita acasa o instiintare in legatura cu incalcarea? Masina este pe firma mamei mele. Daca da, cam in ce termen sa astept acea scrisoare si la ce sa ma astept?

5. Nu as putea scrie un raspuns de comunicare in care sa nu declar datele soferului, si sa sustin ca au existat mai multi in ziua respectiva, (vazusem numeroase exemple aici pe forum, care au reusit in final. Exemplu: cetatean strain venit in vizita care a plecat eventual din tara).

Va multumesc pentru timpul si ajutorul acordat!

I1. mplicit, daca am casa pe ipoteca la banca, trebuie sa o achit intai pentru a putea oficia actul de vanzare - cumparare catre fiul meu nu? In schimb, celelalte bunuri am sa le trec pe numele lui :)

2. Sotul meu actual poate sa imi faca vreo "surpriza" luand actele casei (daca sunt pe numele meu) si sa vanda ceva in lipsa mea?

multumesc frumos, am oferit rating + dvs si tuturor care m-au ajutat.
Multumesc frumos de raspunsurile dvs.

As dori sa intreb, respectivul nu are nici un bun pe numele lui (are apartamentul trecut pe numele fiului sau, nu are masina si alte bunuri). Practic s-a mutat la mine. Eu am vreun drept asupra bunurilor sale? Presupun ca nu.

In acest caz, singura optiune ar fi un divort, si sa trec bunurile de ex pe fiul meu numai ?

Multumesc
Se poate sti si in ce % cota se imparte aceasta mostenire?

Intre sot, fiul din prima casatorie si cei 2 copii ai lui

In caz de deces?
Buna ziua,

O sa incerc sa fiu cat se poate de scurta.

M-am casatorit recent (¬acum 15 zile). Noul meu sot s-a mutat la mine.Mi-am schimbat buletinul, actele pe firma, pe masina etc cu noul nume. Am un singur copil din prima casatorie.

Eu am o firma (cu persoana unica administratora - eu), o masina (trecuta pe numele firmei), si terenul (primit din donatie de la parintii mei) pe care am construit o casa (casa e ipotecata la banca, mai am cateva rate).

As dori sa intreb:

1. Odata schimbat numele meu in numele respectivului, acesta are dreptul la toate bunurile mele (firma, masina, casa, teren tot), sau mostenitorii lui (cei 2 copii pe care ii are), sau numai si numai copilul meu din prima casatorie?

2. In caz de deces al meu, bunurile firmei se considera bun comun sau vor fi preluate prin mostenire numai de baiatul meu din prima casatorie (firma cu asociat unic - cabinet individual)?

3. In caz de deces al lui, cei 2 copii ai lui au si ei dreptul la bunurile care nu sunt pe firma (citate la punctul 2), implicit casa, terenul si toate bunurile acesteia? Daca da in ce proportie fata de copilul meu unic din prima casatorie?

4. In legatura cu ratele bancii la care am casa ipotecata, m-au sfatuit niste prietene sa nu platesc rata inca pe numele meu nou ci prin firma sau prin numele parintilor mei, pentru ca in caz de divort acesta sa nu posede nimic din ratele platite catre banca, este posibil asa ceva? (De ex: parintii sa imi dea bani sa sting o ipoteca)

5. Donatia terenului si a partii vechi de casa din partea parintilor inainte de casatorie se imparte cu respectivul in caz de divort sau cu mostenitorii lui ?

Multumesc si astept raspunsul dvs cat se poate de posibil!