@cristinica11
Chiar nu va interzice nimeni sa va mutati, nu stiu de unde ati inteles ca vi se interzice. Tocmai, vi se respecta toate drepturile, cu mentiunea ca trebuie respectate si drepturile celorlalti, in speta cel de vizita al tatalui.
cristinica11 a scris:
Legislatia nu prevede ca trebuie acordul tatalui sa paraseasca tara, altfel eu nu as fi putut iesi cu minorul din tara de atatea ori.
Corect, nu aveti nevoie de acordul tatalui daca aveti hotararea jud. def. si irevoc.
Toata lumea se refera la aceasta plangere penala in cazul in care tatal doreste sa o hartuiasca pe mama minorului, sau in cazurile in care chiar isi doreste sa vada copilul si accesul ii este interzis sau nu cunoaste locatia unde se afla. Eu nu afirm ca toti parintii carora nu li s-a incredintat custodia vor face vreo plangere penala vreodata, doar ca este o varianta de analizat in cazul in care il cunoasteti mai bine pe tatal minorului si stiti de ce este in stare. Unele persoane de-abia asteapta sa faca rau.
rareori amabasedele ca sa dea viza(in tarile unde e cazul) cer pe langa hotararea def si irevocabila, inclusiv acordul tatalui, cred ca si din cauza aspectelor ce tin de programul de vizita.
cristinica, daca nu se respecta programul de vizita al tatalui iar mama i-l incalca, tinand copilul la cateva mii de kilometri, aceasta inseamna o fapta penala si mamica da de rau prin nerespectarea unei hotarari judecatoresti.
in acest caz, pt ca mama sa nu fie acuzata de incalcarea hotararii, are obligatia sa-i inlesneasca vederea minorului cu tatal si atunci singura varianta ar fi ca mamica la 2-3 saptamani sa aduca minorul in tara...si uite asa se demonstreaza ca nu este suficient sa ai o hotarare def si irevocabila, daca nu ai si acordul notarial al tatalui, cand il scoti din tara pe copil, pe perioada nedeterminata.
av.m.vasilescu
Nu va interzice nimeni sa va mutati cu minorul.
Dar daca exista stabilit un program de vizita si tatal doreste sa fie respectat, in cazul in care nu se respecta, ii poate face mamei plangere penala pt infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti. Nu face alta actiune in civil, are la indemana plangerea penala. Asta e singura problema.
Daca un parinte decide sa se mute cu minorul din tara, ar fi de preferat pt el sa cada la o intelegere amiabila cu celalalt parinte, sau sa vina cu minorul la vizita in Romania, sau sa ii permita parintelui vizite in tara respectiva.
Aceasta discutie nu isi are sensul atunci cand tatal nu doreste sa isi exercite dreptul de vizita, dupa cum spuneti. Daca el nu interprinde nimic in acest sens, sa fie sanatos.
Legislatia prevede ca trebuie acordul tatalui pentru ca minorul sa paraseasca tara