Jan Voljan a scris:
Of , dacă doriţi sa ne "agaţăm " (la figurat ) ,hai să o facem şi pe asta :
Mult prea stimate Domn, adi_bucuresti2006 , în primul rând pe portal nu se scrie se redactează etc , învaţă să te exprimi corect , in aldolea rând este corect să menţionezi că înainte de dar si iar , trebuie sa pui un semn de punctuaţie :virgula , asta dacă doreşti sa fii mai explicit ..etc şi discutăm ,ai " scris " puţin , s-a terminat picsul ? Daca tot te pretinzi mare cărturar , redactează şi matale cu diacritice, ! Ca să -ţi demostrez ca pe lâga problema de exprimare, ai şi altă problemă şi nu eşti mai perfect , explic : nu se scrie si nici nu se redacteaza :Dar, totusi , forma corecta este :Dar, totuşi -(sper că se vede diferenţa între litera s si litera ş ) , nu mai comentez si restul cuvintelor .
Eu doar am menţionat de 1000 de ori eu nu sânt impotriva sfaturilor şi nu sânt perfect -, Repetitio Est Mater Studiorum , - accept critica, încerc sa mă corectez , să fiu mai atent ectc.Dar , cel puțin argumentez ca un om cât de cât matur , si nu ca la grădinița , ex :cartea de clasa a cincea , etc , Este adevarăt : ne exprimăm cum dorim etc , totuşi ,dacă sântem jurişti sa ne comportăm si să argumentăm ca atare .
Iar dacă te pretinzi mai perfec , dar nu eşti , pentru astfel de cazuri există o vorbă populară :râde un hârb de oală spartă" .
Eu sânt convis ca Dumneata poţi să justifici aceste greşeli :nu ai diacritice, nu ai tastatură bună, ti-ai grăbit, etc si nu cred că eşti incult si nici restul oamenilor pe portal si din afara lui , unii din răutate vorbesc in vânt de dragul de a jigni , adică : nesirios .
Exemplu cel mai banal :sânt unii parlamentari etc : corupti la maxim , cred în
flacara violetă, citesc "almanahe " iar înainte
de toate :ei spun ca sât corecţi , perfecţi etc. pe ceilalţi îi bârfesc,
înjură îi numesc inculţi
etc.
Vă doresc Paşte cat mai frumos la toţi,
Eu nu mă ,,agăț” de nimeni, domnule. Nu se scrie ,,sânt”, ci ,,sunt”. Scriu cu diacritice, însă nu pe forum. Eu redactez cererile de chemare în judecată cu diacritice și toate actele unui dosar, însă pe forum nu obișnuiesc să utilizez diacriticile. Totodată, utilizez diacritice și atunci când elaborez articole juridice (am 8 articole publicate în reviste de profil juridic și o monografie juridică), așa că am exersat mult gramatica limbii române. Am scris mii de pagini cu diacritice până acum. Mie nu mi s-a terminat ,,picsul”. Poate ție ți s-a terminat PIXUL. Nu se spune ,,ti-ai grabit”, ci ,,te-ai grăbit”. Concluzionând, știu să utilizez diacriticele, însă nu pe forum, ci atunci când elaborez articole juridice și atunci când redactez diverse acte și cereri cu caracter juridic.
P.S.: Eu nu jignesc pe nimeni, însă te rog să-ți vezi de treaba ta. Nu mai corecta greșelile gramaticale sau de ortografie ale altora, deoarece și altcineva poate corecta greșelile gramaticale sau de ortografie ale tale. Înțelegi?