avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate adi_bucuresti2006

Activitate adi_bucuresti2006

Nu este adevarat! Avand in vedere dispozitiile art. 281 indice 1 Cod procedura civila, modificate prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 138/2000, cererea avand ca obiect lamurirea dispozitivului poate fi formulata oricand, neexistand in text un termen in care trebuie sa se solicite instantei lamurirea dispozitivului (a se vedea si M. Tabarca, Gh. Buta, ,,Codul de procedura civila comentat si adnotat cu legislatie, jurisprudenta si doctrina", Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2007, p. 752). Ca avocat, trebuie sa deschideti codul inainte de a deschide gura. Nu furnizati informatii false!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Fie ca LUMINA INVIERII SA PATRUNDA IN SUFLETELE TUTUROR!

Paste Fericit!
Jan Voljan a scris:

"Concluzionând" Domnule adi_bucuresti2006, e un conector prost folosit de Dumneavoastra ,pentru ca i-ați dat forma unui gerunziu, si dupa cum se stie gerunziul astazi a cam iesit din uz .

Iar petru Lucian Croitoru :
-va bagat cineva in seama ?
Mai bine foloseste cuvantul Man din engleza ca e mai natural decat Omule in romana care suna a calc .(daca nu stiti ce inseamna calc , consulta dexul ).

Gerunziul face parte din gramatica limbii romane. Chiar nu ai altceva mai bun de facut decat sa te legi de cei ce scriu pe acest forum? De ce nu-ti vezi de treaba ta? Sau asta e singura ta preocupare? Nici nu iti voi mai raspunde la postari pentru ca nu merita sa discut cu cineva ca tine. Lasa gramatica. Tu esti cel agramat, asa ca nu mai da lectii altora ce scriu corect. Sa-ti vezi de treaba ta. Asa e cel mai bine! Ai un limbaj de neacceptat pentru un om normal (ca sa nu spun altfel).

Paste fericit!
Jan Voljan a scris:

Of , dacă doriţi sa ne "agaţăm " (la figurat ) ,hai să o facem şi pe asta :
Mult prea stimate Domn, adi_bucuresti2006 , în primul rând pe portal nu se scrie se redactează etc , învaţă să te exprimi corect , in aldolea rând este corect să menţionezi că înainte de dar si iar , trebuie sa pui un semn de punctuaţie :virgula , asta dacă doreşti sa fii mai explicit ..etc şi discutăm ,ai " scris " puţin , s-a terminat picsul ? Daca tot te pretinzi mare cărturar , redactează şi matale cu diacritice, ! Ca să -ţi demostrez ca pe lâga problema de exprimare, ai şi altă problemă şi nu eşti mai perfect , explic : nu se scrie si nici nu se redacteaza :Dar, totusi , forma corecta este :Dar, totuşi -(sper că se vede diferenţa între litera s si litera ş ) , nu mai comentez si restul cuvintelor .

Eu doar am menţionat de 1000 de ori eu nu sânt impotriva sfaturilor şi nu sânt perfect -, Repetitio Est Mater Studiorum , - accept critica, încerc sa mă corectez , să fiu mai atent ectc.Dar , cel puțin argumentez ca un om cât de cât matur , si nu ca la grădinița , ex :cartea de clasa a cincea , etc , Este adevarăt : ne exprimăm cum dorim etc , totuşi ,dacă sântem jurişti sa ne comportăm si să argumentăm ca atare .
Iar dacă te pretinzi mai perfec , dar nu eşti , pentru astfel de cazuri există o vorbă populară :râde un hârb de oală spartă" .

Eu sânt convis ca Dumneata poţi să justifici aceste greşeli :nu ai diacritice, nu ai tastatură bună, ti-ai grăbit, etc si nu cred că eşti incult si nici restul oamenilor pe portal si din afara lui , unii din răutate vorbesc in vânt de dragul de a jigni , adică : nesirios .

Exemplu cel mai banal :sânt unii parlamentari etc : corupti la maxim , cred în
flacara violetă, citesc "almanahe " iar înainte
de toate :ei spun ca sât corecţi , perfecţi etc. pe ceilalţi îi bârfesc,
înjură îi numesc inculţi

etc.

Vă doresc Paşte cat mai frumos la toţi,

Eu nu mă ,,agăț” de nimeni, domnule. Nu se scrie ,,sânt”, ci ,,sunt”. Scriu cu diacritice, însă nu pe forum. Eu redactez cererile de chemare în judecată cu diacritice și toate actele unui dosar, însă pe forum nu obișnuiesc să utilizez diacriticile. Totodată, utilizez diacritice și atunci când elaborez articole juridice (am 8 articole publicate în reviste de profil juridic și o monografie juridică), așa că am exersat mult gramatica limbii române. Am scris mii de pagini cu diacritice până acum. Mie nu mi s-a terminat ,,picsul”. Poate ție ți s-a terminat PIXUL. Nu se spune ,,ti-ai grabit”, ci ,,te-ai grăbit”. Concluzionând, știu să utilizez diacriticele, însă nu pe forum, ci atunci când elaborez articole juridice și atunci când redactez diverse acte și cereri cu caracter juridic.

P.S.: Eu nu jignesc pe nimeni, însă te rog să-ți vezi de treaba ta. Nu mai corecta greșelile gramaticale sau de ortografie ale altora, deoarece și altcineva poate corecta greșelile gramaticale sau de ortografie ale tale. Înțelegi?
Jan Voljan a scris:

Va rog respectuos sa ma scuzati , este ultimul comentariu postat de mine pe aceasta tema !

quiras , iti multumesc respectuos pentru sfat il accept , sa stii ca nu este rau sa recapitulezi !

urmareste te rog postarile tale anterioare pe acest portal si o sa vezi ce probleme grave ai matale si la gramatica si la ortografie etc . Vad ca esti dependent de DOOM 2 , DEX ,eu inteleg ca este complicat dar totusi daca dai si tu un sfat argumenteza la obiect si nu mai redacta cu greseli , eu tot am insistat sa explic ca nimeni nu este perfec si ca unele probleme se pot redresa si ca omul poate fi inteles etc , insa astazi am observat ca matale esti mai mult ca " perfectul" .As dori sa mai spun ceva , insa nu meriti , pentru ca mi-ai dat un sfat bun , dar nu ai luat in considerare ca la acest capitol ai proble si mai grave .

Jan Voljan

Stimate domn,
,,Dar, totusi," se scrie astfel, nu cum ai scris in fraza de mai sus ,,dar totusi". ,,Perfect", nu ,,perfec", ,,ai probleme", nu ,,ai proble" Nici tie nu ti-ar prinde rau o mica recapitulare la gramatica limbii romane. In plus, am observat ca ,,mananci" litere. Ti-e cam foame, nu-i asa?
A se vedea adresa [ link extern ]
luiza2008 a scris:

se va reveni la formula din 2009, respectiv sinteza si centre teritoriale, sau grila si examen in locatie unica?

Avem timp sa aflam pana atunci.
Personal as prefera ca examenul sa fie tip sinteza,organiza in centre teritoriale si nu locatie unica.
Dar cum nu depinde de noi,vom vedea ce se va hotari pana la urma.
Pana una,alta,mult spor la studiu.

Cei ce vor sa sustina examenul de primire in profesie in sesiunea din toamna, e bine sa se apuce de invatat inca de pe acum. E multa materie. Invatand din timp va va fi mai usor, nefiind presati de timpul putin ramas (mai sunt 6 luni de zile in care puteti invata astfel incat sa puteti trece fara probleme examenul). Asa ca: INVATATI, INVATATI, INVATATI!!!! BAFTA MULTA LA URMATORUL EXAMEN DE PRIMIRE IN PROFESIE!!
sergiu24 a scris:

adi_bucuresti2006 a scris:

Conform art. 147 alin. 1 din Constitutie, aplicabil in aceasta situatie, ,,dispozitiile din legile si ordonantele in vigoare, precum si cele din regulamente, constatate ca fiind neconstitutionale, isi inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale daca, in acest interval, Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu pun de acord prevederile neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei. Pe durata acestui termen, dispozitiile constatate ca fiind neconstitutionale sunt suspendate de drept". Examenul de admitere se pare ca se va organiza tot de catre UNBR, dar in cadrul INSTITUTULUI NATIONAL PENTRU PREGATIREA SI PERFECTIONAREA AVOCATILOR (INPPA) conform art. 16 din Proiectul de aprobare a OUG 159/2008 si art. 16 din Proiectul de lege privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Pentru detalii in materia noilor proiecte ce privesc profesia de avocat, a se vedea site-ul [ link extern ]

se va reveni la formula din 2009, respectiv sinteza si centre teritoriale, sau grila si examen in locatie unica?

Nu am de unde sa stiu. Vom vedea ce va decide UNBR la momentul respectiv. Aspectul admiterii nu ma intereseaza, eu fiind avocat definitiv (am promovat examen de admitere in noiembrie 2006 si examen de definitivat in profesia de avocat in mai 2009). Am furnizat toate informatiile de mai sus pentru a-i ajuta pe cei ce urmeaza sa sustina examenul de admitere. Urmariti site-ul www.unbr.ro si veti afla amanunte legate de examenul de primire in profesie la momentul respectiv. Aveti rabdare!
Conform art. 147 alin. 1 din Constitutie, aplicabil in aceasta situatie, ,,dispozitiile din legile si ordonantele in vigoare, precum si cele din regulamente, constatate ca fiind neconstitutionale, isi inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale daca, in acest interval, Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu pun de acord prevederile neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei. Pe durata acestui termen, dispozitiile constatate ca fiind neconstitutionale sunt suspendate de drept". Examenul de admitere se pare ca se va organiza tot de catre UNBR, dar in cadrul INSTITUTULUI NATIONAL PENTRU PREGATIREA SI PERFECTIONAREA AVOCATILOR (INPPA) conform art. 16 din Proiectul de aprobare a OUG 159/2008 si art. 16 din Proiectul de lege privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Pentru detalii in materia noilor proiecte ce privesc profesia de avocat, a se vedea site-ul [ link extern ]
A fost publicata pe site-ul Curtii Constitutionale Decizia nr. 109 din 09.02.2010 prin care a fost admisa excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.159/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr.51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat

[ link extern ]

Motivarea mi se pare corecta deoarece cu mult prea mare usurinta se adopta in Romania Ordonante de Urgenta, fara a se justifica acel caracter de urgenta.
Mentionez ca decizia Curtii Constitutionale a fost publicata pe site astazi, 17.03.2010, fiind trimisa la Monitorul Oficial spre publicare in Partea I.