Buna ziua! As dori sa ma lamuriti intr-o problema. Matusa mea are un testament facut de catre sotul care a decedat pentru un imobil din afara casatoriei. Fiul acestuia a dat-o in judecata si dupa un an jumatate a castigat tot imobilul cu obligatia sa-i achite sotiei tatalui sau o sulta care reprezinta de fapt un sfert din apartament, adica exact cat ar fi avut ca si sotie supravietuitoare. Deci din testament nu a primit nici o cotitate, desi in pronuntare se specifica ca s-a facut reductiunea. Matusa mea a facut recurs si acum asteapta termenul. Problema mea este cu acest testement in care defunctului declara ca nu are descendenti desi are un copil recunoscut. Poate fi lovit de nulitate relativa totala un astfel de testament care omite un descendent? diferenta dentre cei 2 soti era de 17 ani, defunctul avea 71 de ani cand a facut testamentul. Testamentul a fost adus un instanta in timpul procesului, dar instanta l-a ignorat total. Este mentionata existenta lui, dar fara efecte juridice. Rog un raspuns deoarece ea isi pune mari sperante in recursul care este pe 13 martie. O zi buna!