avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru1984

Activitate Alexandru1984

Salut. Am mare nevoie de un sfat. Situatia ar fi urmatoarea: un srl din romania are ca asociat unic echivalentul unui SA dintr-un alt stat UE. Acolo este posibil ca SA-ul sa aiba asociat unic. Cu ceva timp in urma, acel SA s-a divizat intr-un SA si o societate echivalenta cu SRL-ul de la noi. Aceste doua societati au un asociat unic (acelasi). Partile sociale ale SRL-ului din Romania au ajuns in patrimoniul SRL-ului cu asociat unic din celalalt stat. Pe cale de consecinta, am ajuns in situatia in care un SRL cu asociat unic este asociat unic intr-un alt SRL:(. O solutie ar putea fi introducerea unui nou asociat in SRL-ul din Romania, dar nu e deloc comoda. Mai exista si alte posibiliati? In plus, cum inscriu la Registrul Comertului noua situatie, fara a avea probleme la termen?:">. Orice solutie as adopta, tot va trebui sa fac inscrierea la Registru unde probabil ca se va observa situatia.
Buna ziua,

Am urmatoarea problema: societatea unde lucrez a fost condamnata (in recurs) la plata unei sume destul de importante. In momentul de fata, a fost introdusa o cerere de revizuire, si o cerere de indreptare a erorii materiale:D In cadrul revizuirii s-a cerut si suspendarea executarii. A mai fost introdusa si o cerere de suspendare provizorie a executarii, dar a fost respinsa printre altele si pentru ca partea cealalta nu incepuse procedura executarii. Sunt curios daca voi credeti ca e in regula. Daca prin absurd ceilalti nu incep executarea si asteapta sa se pronunte instanta asupra cererii de suspendare, pot pati la fel?:(
O alta problema ar fi cea legata de cautiune. Poate fi folosita cautiunea care a fost depusa pentru suspendarea provizorie pentru cealalta cerere de suspendare(e vorba de 10%)?
Imi puteti recomanda ceva jurisprudenta sau doctrina pe tema asta?

Va multumesc