Numele meu este Florina Nedelcu si sunt insarcinata in luna a saptea. In luna iulie ar trebui sa nasc.
Va rog tare mult daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema legata de concediul de ingrijire al copilului.
Eu sunt angajata cu carte de munca de patru ani , iar salariul de incadrare este de 1260 lei, cel minim pentru studii superioare, la un ONG.
Pe langa aceste venituri am si un contract pe drepturi de autor, ce este incheiat in ianuarie 2010, remuneratia este de 2000 lei net iar contractul este incheiat pe o perioada de 7luni.
Acest contract este incheiat intre mine, ca pers fizica si firma la care eu sunt unul din administratori.Firma are doi administratori, fiecare dintre noi avand un procent de 50 % din firma.
Pentru acest contract firma plateste 10%impozit catre bugetul de stat, deci totul este in regula, bineinteles ca in 2011 si eu ca persoana fizica voi plati impozitul de venit la randul meu.
Mentionez ca eu nu sunt angajata la firma mea.
Aici vine si intrebarea mea. Spuneti-mi va rog daca la calculul indemnizatiei de crestere a copilului va fi vreo problema tocmai acest contract care este de fapt facut pe firma mea. Pe langa acest lucru faptul ca nu am si pe dr de autor o vechime de 12 luni anterioare datei nasterii copilului, asa cum am din CIM, exista posibilitatea sa nu mi se ia in calcul acest venit?
Stiu ca se iau in calcum ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.
In acest caz as avea clar venitul de pe cartea de munca plus cele 7 luni sa zicem din drepturi de autor.Se aduna cele doua venituri, mi se iau in calcul cele 85% din aceste venituri nete si se imparte la 12 luni, pentru a-mi da o suma egala pentru fiecare luna din an , sau imi va veni in prima jumatate a anului o suma ce reiese din calculul cartii de munca si apoi mai mult , adaugandu-se si veniturile din drepturi de autor?
Va rog sa imi explicati un pic daca puteti pentru ca nu am gasit pe nimeni in masura sa ma lamureasca in legatura cu indemnizatia de care eu ar trebui sa beneficiez dupa nasterea copilului.Nu stiu cui r trebui sa ma adresez.
Va multumesc mult pentru amabilitate si astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra.
Va rog sa ma scuzati pentru eventualele greseli de exprimare.
Am si eu o nelamurire in legatura cu dovada sediului social.
Cum pot anula un contract de comodat facut pe apartamentul meu, inainte ca eu sa devin proprietar?Am depus dosarul la ONRC si am descoperit ca in apartament la mine isi mai are sediul social o firma. .Doua firme nu pot avea acelasi sediu social.Tipul nu e de gasit iar cei de la ONRC nu imi dau informatii prea pretioase.Ma ocup singura de infiintarea firmei.Mersi mult de tot.Sper sa ma lamuriti!