In anul 1977 dupa decesul tatalui meu, Notariatul de Stat (la vremea aceea) a emis Certificatul de Mostenitor.
In anul 1978, in baza Certificatului de Mostenitor, Notariatul de Stat - Cartea Funciara a emis o "Incheiere" in care "dispune ca asupra intregii constructii"... "sa se intabuleze dreptul de proprietate, cu titlul de drept mostenire" in favoarea mea 1/4, a sorei mele 1/4 si a mamei noastre 1/2, si "se va transmite si dreptul de folosinta pentru terenul aferent tot in favoarea celor mentionati mai sus".
La acea data (1978), Certificatul de Mostenitor si Incheierea Notariatului de Stat au ramas in pastrarea mamei noastre.
La aceasta data (2009), avand nevoie de aceste acte pentru a raspunde solicitarii Circumscriptiei Financiare care-si actualizeaza baza de date, mama noastra (75 de ani) nu mai gaseste Certificatul de Mostenitor, ci doar Incheierea Notariatului de Stat - Cartea Funciara, dar in care este specificat numarul Certificatului de Mostenitor si data la care a fost emis.
Intrebare:
Ce demersuri trebuie sa facem, unde si ce acte sunt necesare pentru a (re) intra in posesia Certificatului de Mostenitor (in original, duplicat, copie...).
Mentionez ca de la datele eliberarii Certificatului de Mostenitor(1977), si a Incheierii Notariatului de Stat - Cartea Funciara (1978), nu s-au produs modificari in: starea topografica a terenului, planul constructiei sau starea mostenirii.
Singura modificare care s-a produs, este faptul ca intre timp sora mea a devenit si cetatean strain (dubla cetatenie) cu domiciliul in stainatate.
Multumesc.