Am fost angajat la o societate comerciala in perioada 2003-2009.Cu exceptia anului 2008 in care am beneficiat de concediul de odihna integral,in toti ceilalti ani nu am avut acest beneficiu.Motivele angajatorului au fost ca nu aveau alta persoana sa imi preia atributiile.Mentionez ca nu am beneficiat nici de recompensarea in bani a acestor concedii neefectuate.Am patru intrebari:
1.Daca conform legii angajatorul este obligat sa trimita angajatul in concediu in fiecare an,sau sa il recompenseze material,sau sa ii ofere posibilitatea sa beneficieze de aceste zile in urmatorul an,atunci cum poate el justifica la sfarsitul anului la ITM faptul ca angajatul nu si=a luat concediu.Va intreb aceasta deoarece banuiesc ca altcineva a semnat cererile de concediu in locul meu.
2.Am dreptul sa cer recompensarea in bani a tuturor concediilor de odihna neefectuate,avand in vedere ca am incetata contractul de munca prin demisie?
3.Ce prevede legea atunci cand angajatul a efectual mai mult de 40 de ore suplimentare intr-o luna,inclusiv lucru in timpul noptii,deplasari,weekend ?
4. In urma cu un an,angajatorul mi-a propus in locul unei mariri de salariu pe cartea de munca,sa imi achizitioneze un autoturism in leasing,pe firma,de care sa ma folosesc in scop personal si profesional.Am avut cu el o intelegere verbala,ca voi deveni proprietarul masinii la sf contractului de leasing in cazul in care voi mai fi angajat la firma respectiva,in caz contrar la incetarea contractului de munca el imi va rambursa contravaloarea ratelor achitate pana la data respectiva.Exista vreo cale de atac pt aceasta intelegere?Mentionez ca am avut martori la aceasta discutie ,in care angajatorul a specificat clar ca pentru el este mai avantajos sa imi achizitioneze o masina pe firma deoarece nu mai plateste impozit la marirea de salariu pe care ar fi trebuit sa mi-o ofere.
Mentionez ca sunt interesat sa fiu asistat intr-o eventuala actiune in instanta.