avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Activitate niko_ro2000

Activitate niko_ro2000

Si as mai avea o intrebare...
In cazul in care legea e de partea mea si mi se da dreptate...cum se va finaliza aceasta situatie,ma refer ce pateste angajatorul...?
Mie mi se vor trece lunile muncite in cartea de munca....astea s daunele morale ?
Multumesc tare mult.Luni ma voi duce sa le cer carnetul dar si contractul...apoi o sa i reclam...sa merg la iTM mai intai in audienta sau unde sa ma adresez mai intai?
Asa voi face.O sa merg luni sa le cer carnetul de munca(credeti ca daca le as spune o minciuna precum :,,ca m am angajat la o alta firma care mi cere insa contractul de munca de la ei pt a vedea ca intra devar am activat pe postul de reprez vanzari",oare imi vor da contractul care de fapt ar fi trebuit sa l am eu??Si cu acest contract sa mi pot demonstra activarea mea in firma?Sau doar s acer carnetul si apoi sa merg sa fac sesizarea la ITM?
Iar in legatura cu adeverintele neeliberate mi s a parut ciudat cand am auzit ca au pus o pe facturista respectiva sa si o scrie si sa si o semneze singura,dar m am linistit cand am cerut adeverinta pt medicul de familie pe care mi au dat o(imi daduse concediu medical doctorita in dcembrie si ii trebuia la dosar).
Oare cate infractiuni pe secunda fac oamenii astia?
Multumesc de sfaturi oricum

Buna seara.
Va rog sa mi spuneti cum sa procedez in urmatoarea situatie.Am lucrat la o firma ca reprezentant vanzari timp de 8 luni (din iunie 2008 pana in ianuarie 2009).Desi m am angajat in iunie ,de abia in septembrie am semnat contractul de munca,tot atunci au venit la firma si un domn care a facut protectia muncii cat si medicul de la medicina muncii.Nu am primit atunci un contract de munca din cele trei exemplare pe care le am semnat ,in timp nu m am mai preocupat de aceasta problema stiind ca este inregistrat ,deci nu mi am facut probleme,mai ales ca le am dat si cartea mea de munca (carnetul) pt a mi l depune la ITM Iasi.
In aceste 8 luni in care am lucrat pt ei am semnat sute de facturi si note de primire a marfii ,am semnat contractele negociate cu clienti,am semnat si intocmit avize,rapoarte etc,am primit de la ei o adeverinta pt medicul de familie(care este la dosarul meu la doctor),mi s a facut si o imputernicire pt a putea depune bani si cecuri la banca etc.
Mi am dat demisia cu acordul ambelor parti in ianuarie pentru a ma ocupa de pregatirea si sustinerea licentei.Acum imi caut alt loc de munca.Astazi am fost la ITM pt a mi lua cartea de munca si am innebunit cand mi a zis ca nu am contract de munca inregistrat la firma respectiva.Am intrebat o pe doamna de acolo ce trebuie sa fac ca sa reclam aceasta situatie si mi a zis scurt ca daca am dovezi sa actionez in instanta.
Dar intrebarea mea este :nu se poate face altceva ?Pana a se ajunge la instanta si judecata ,nu exista un oficiu sau un serviciu care sa mi vina in ajutor?Vreau sa reclam ceea ce mi s a intamplat este inadmisibil sa fiu reprez vanzari ,ba chiar si coordonator divizie(fusesem cica avansata),sa mi pun semnaturile peste tot felul de documente si de fapt eu sa lucrez la negruuuu?Cum as putea proceda?
Sigur si restul angajatilor din celelalte filiale lucreaza tot fara contract pt ca nimeni nu primeste fluturasi de salariu,sau nu se semneaza stat de plata iar cand cereau adeverinte pt diverse intrebuintari(medic,imprumut) li se spuneau tot felul de minciuni sau le puneau pe ele sa si faca singure si sa si le semneze.
Un asemenea angajator trebuie neaparat pedepsit cumva,nu se poate sa si vada in continuare linistit de treaba..mai ales ca activeaza in domeniu ce tine de securitate.
Cu stima ,astept un raspuns.
multumesc anticipat!