avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate damy

Activitate damy

Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Radutm a scris:

Ice Hellene a scris:

Radutm a scris:

Termenul in cunostinta se aplica doar in faza de judecata?
si avocat numit din oficiu daca a luat legatura cu partea care o reprezinta.
Daca citatia a fost inmanata avocatului din oficiu opereaza termenul in cunostinta?...art 291 alin (3) face referire in acest caz doar la avocatul ales.


Eu stiu ca doar in faza de judecata. Doar avocat ales.


ok...ms...
sbdcl NU avem apelul si recursul pt examen!!!

si avocat numit din oficu dc a luat legatura cu partea
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
isis23 a scris:

In civil, judecarea in complet de divergenta este posibila si cand completul este format din 3 judecatori ?


nu
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
isis23 a scris:

xyzt a scris:

saandyf a scris:

Sunt incompatibile cu principiul irevocabilitatii doantiilor, clauzele:
a)care fac actul revocabil prin vointa donatorului
b)care obliga pe donatar la plata datoriilor pe care donatorul le va contrata in viitor
c)prin care donatorul isi rezerva dreptul de a dispune in continuare de bunul donat, dar numai daca donatorul a uzat de acel drept in timpul vietii sale


a,b

-




eu zic ca varianta A si C este corecta pt ca : la B - doar plata datoriilor viitoare si nedeterminate este interzisa .
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
vultur1 a scris:

scarto a scris:

Am o intrebare legata de marturia mincinoasa.Nu este posibila participatia sub forma coautoratului in nicio situatie ?Udroiu ce spune?


nu.. fiindca este o infractiune savarsita "in persona propria" si in cazul acesta nu este posibil coautoratul


hotca zice ca se poate de ex cand mai multi experti denatureaza adevarul intr-un rap de expertiza, dar si parerea mea este ca nu poate fi comsa sub forma autoratului pt ca si in acest caz fiecare expune concluziile personale.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
carmen0602 a scris:

isis23 a scris:

adrianicet a scris:

În situația în care o persoană dă o declarație falsă la notar că este unic moștenitor al unui defunct, și apoi depune actul astfel obținut la autoritățile competente în vederea obținerii restituirii unui imobil confiscat fără titlu autorului, iar falsul este descoperit înainte de restituirea imobilului se va reține:
a. infracțiunea de fals în declarații în concurs cu uz de fals și tentativă la înșelăciune;
b. infracțiunea de fals în declarații în concurs cu tentativa la înșelăciune;
c. infracțiunea de fals în declarații în concurs cu participație improprie la fals intelectual și tentativa la înșelăciune.


c) corect.Se retine si participatie improprie pentru fals intelectual in varianta culpa(notar)-intentie. Eu parca asa stiu



Varianta B.
Dupa mine, varianta C nu poate fi, falsul intelectual se poate comite doar cu intentie, directa indirecta, nu avem fals intelectual pt notar.



pai este participatie improprie, notarul savarseste fapta fara vinovatie
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
SIAM a scris:

Buna ziua,

Va propun urmatoarea speta spre analiza, inspirata de un caz real :
La fabrica de confectii X programul oficial de lucru este de luni pana vineri , intre orele 7,30 - 16. Firma lucreaza in general pentru export si are majoritatea exporturilor programate pentru livrare spre sfarsitul saptamanii lucratoare; nu exista o evidenta a orelor lucrate suplimentar , oamenii primesc recuperare cand vrea seful si ocazional de Paste sau de Craciun cateva tichete de masa in plus. Oficial seful nu spune direct ca oamenii trebuie sa ramana peste program sa lucreze , exista formulari de genul '' maine avem livrare la clientul X si trebuie sa facem marfa " .
La un sector de productie exista o singura masina de cusut nasturi si de executat butoniere la care lucreaza muncitoarea A in varsta de 50 ani.
Vineri sectorul incepe munca de la 7,30 dimineata, avand in ziua respectiva mai multe livrari de facut , precum si restante in executarea normei de lucru din timpul saptamanii.
La sfarsitul oficial al zilei de lucru , A nu pleaca , mai ramane sa lucreze 2 -3 ore , dupa care se duce la P - seful de sectie - caruia ii spune ca nu mai are putere sa lucreze si in plus deoarece locuieste in o zona periculoasa a orasului se teme sa plece noaptea singura acasa.
P spune ca nu se poate sa plece , ca in curtea fabricii asteapta camioanele la incarcare si ca marfa trebuie realizata si livrata.
A ramane la lucru , insa la ora 22 se ridica de la masina de cusut spunand ca nu mai vede , si pleaca acasa. P trece la masina si lucreaza toata noaptea . Luni se duce la seful lui direct N - director tehnic - si spune ca a lucrat toata noaptea - fara a avea acelasi randamant ca A - pentru ca A a parasit locul de munca. N cheama pe E - juristul firmei - si spune ca A va fi concediata pe motive disciplinare. Juristul se opune spunand ca nu se poate proba in instanta ca A ar mai fi putut sa lucreze si nici ca era indispensabila. N dispune ca A sa fie mutata in alt sector de lucru pe alt post. A se prezinta la lucru , sta pana la pauza - orele 11 - dupa care paraseste serviciul - care nu se potrivea cu aptitudinile sale de lucru - si ulterior face plagere penala si plangere la sediul central ITM.
Va rog sa faceti incadrarea juridica.
Va doresc distractie placuta de 1Mai !




abuz in serviciu contra intereselor persoanelor
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Ecaterina Cucuteanu a scris:

marcel44 a scris:

si mai am o mare nelamurire "IN PRINCIPIU , in cazul in care faptuitorul constata ca fapta a fost descoperita , nu se vor mai produce efectele cauzei de nepedepsire a desistarii pt ca isi pierde carecterul voluntar" la ce se refera acest "in principiu" avand in vedere si faimoasa intrebare cu desistarea..



nu stiu... ma gandesc ca poate fapta este descoperita de o persoana care decedeaza subit, inainte sa apuce sa declare ceva sau sa anunte autoritatile...



in doctrina se vorbeste de faptul ca daca fapta este descoperita de incapabil sau de o persoana fara capacitate penala de ex un minor de 7-8 ani, isi va produce efecte desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Am mierlito cu eseul, nasol ce sa zic, in rest e ok va ramane pana acum minim 70 la grila de cunostinte juridice, minim 30 la logica , noutatea e 7 minim la interviu, si nu mai trebuie sa ai media generala minim 7 cred ca asta vrea sa zica ( adica media dintre testul de cunostinte juridice + logica +interviu va putea fi si sub 7 cu respectarea baremului minim ) , cred ca se interpreteaza asa pt ca 70 la testul de cunostinte juridice + 30 la logica si 7 la interviu da ca medie pe formula lor 6 si ceva.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
a
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Ecaterina Cucuteanu a scris:

vultur1 a scris:

Ecaterina Cucuteanu a scris:

oana_01 a scris:

furt..nu e deposedare prin folosirea de violente pentru ca actiunea de luare nu e insotita si de rezistenta/opunerea din partea victimei


Parerile sunt impartite :

smulgerea telefonului mobil din mana victimei;
smulgerea lantisorului de aur de la gatul victimei,
smulgerea caciulii de pe cap;


acolo cu lantisorul udroiu spune ca fapta este talharie, deoarece smulgerea lantisorului presupune exercitarea unei violente asupra persoanei


Da, Toader la fel,explicand ca " daca aceasta a fost de natura sa-i infranga vointa." In schimb S Bogdan zice ca nu e talharie. Exact la fel si in cazul telefon mobil. ( decat ca Udroiu precizeaza ca smulgerea are loc din suportul de la brau )
Exista parere unanima privind smulgerea caciulii, cum ca e furt si nu talharie.

Insa eu nu reusesc sa vad diferentele intre smulgerea caciulii, a lantisorului si a telefonului. De ce "smulgerea" nu are caracter violent sau non violent in orice situatie? sau cand e violenta si cand nu e violenta smulgerea? Toader explica ca nu exista violenta si deci nu exista talharie, atunci cand nu se aduce atingere persoanei in cauza, cand nu se cauzeaza acesteia vreo vatamare. la fel explica si S Bogdan la speta cu lantisorul, spunand ca ruperea lantisorului nu constituie nici macar elem constitutiv al infra de la 180 - 181. Dar vine Toader si spune ca actiunile violente nu trebuie sa fie in mod necesar in forma ceruta de 180 -181.... Si nu mai inteleg nimic....


nu neaparat acum nu se pot emite opinii universal valabile ca de ex daca se zmulge o cacula scz de exprimare cu rechi care este legata sub barba si trage de ea pana se rupe junurul care o tine legata e cam talharie nu furt, iar la lantisor sunt solutii cand e incadrata ca furt fapta daca lantisorul este ff. subtire si cand e incadrata ca talharie daca este mai gros . Acum eu zic ca de la caz la caz se rezolva problema.