Va multumim amandoi foarte multe pentru mesajele trimise.Asteptam saptamana aceasta verdictul cu privire la permis.O sa va tinem la curent.inca odata va multumim!
va multumesc pentru raspunsuri.poate nu m/am facut eu prea bine inteleasa sau nu am stiut sa pun intrebarile cum trebuie.Am sa explic mai detaliat.acum 2 luni sotul meu a fost oprit de politia germana conducand in stare de ebrietate.permisul i s/a luat pe loc.mentonez ca nu a mai avut probleme cu politia de nici un fel, nici in Germania, nici in Romania.apoi ne/am angajat o avocata.Aceasta ne/a sfatuit ca cel mai bine ar fi ca sa nu se ajunga la proces, sa obtina o intalnire cu judecatoarea si cu procurorul.Zis si facut.S/a intalnit cu judecatoarea, s/a intalnit cu procurorul si a ramas stabilit ca 9 luni sa i se suspende permisul, iar amenda sa fie cat salariul sotului meu pe o luna.in fine, problema este ca judecatoarea si procurorul, nu s/au inteles cu privire la permis.Ce o sa se intample cu el?.Judecatoarea vrea sa ramana in Germania permisul, sa se restituie cu o bulina sau un semn distinctiv, cum ca nu poate sa conduca in Germania timp de 9 luni, altfel risca inchisoarea pana intr/un an de zile, iar procurorul zice ca nu, ca permisul trebuie sa fie trimis in Romania.Din cate am inteles de la avocata, permisul ii este suspendat deocamdata sotului meu numai pe teritoriul statului german.Ce poate sa se intample daca permisul este trimis in Romania?
Va multumes pentru raspuns,insa nu s/a stabili ce se va face cu permisul.Din cate am inteles de la avocata exista 2 posibilitati, sa i se dea ei pana trece perioada de suspendare, cu o bulina sau un semn care reprezinta faptul ca sotul me nu mai poate conduce pe teritoriul Germaniei, sau sa se trimita in Romania.Acest lucru nu ne este clar noua.daca se trimite in Romania unde anume?la domiciliul din Romania sau la politia care a eliberat permisul?
buna .acum 2 luni sotul meu a fost prins de politia germana cu o alcoolemie de 2. in sange, in aerul respirabil sau fiola nu prea stiu ca nu ma pricep a fost de 1.4 nu a facut accident, a fost oprit la un control de rutina.I s/a luat permisul, ne,am angajat un avocat, insa intrebarea noastra ar fi urmatoarea>daca aici i se suspenda permisul pe 9 luni plus amenda, mai poate fi judecat si in romania.ce se intampla cu permisul lui?mentionez ca noi locuim in germania.va rog frumos sa ne dati un sfat.