avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Activitate so_adri

Activitate so_adri

Răspuns la discuția TVA 5% pentru locuinte noi
Buna seara
Se pare ca noi suntem printre cei "norocosi" deoarece am reusit sa obtinem achizitionarea apartam achitand doar 5% TVA
Situatia noastra este similara cu a majoritatii dintre voi. Astfel, in 2006 am incheiat un antecontract pt un ap.Am platit 25% avans iar acum 1 saptamana am incheiat contractul de vanz-cump. Inainte cu 3 zile de semnare la notar v-am citit si m-am prezentat la vanzator cu lectia invatata.
I-am spus ca nu primesc destui bani de la banca pt a-mi acoperi integral val ap. dar faptul ca legea imi da dreptul de a beneficia de 5% TVA in loc de 19% mi-ar creste sansele de a-i da toti banii...
Evident ca a replicat exact cum ma asteptam"eu am platit constructorului materialele cu 19% TVA" dar i-am spus ca asta nu are nici o legatura cu acei 5% si i-am recomandat sa se consulte cu contabilul si juristul firmei. Relativ usor a acceptat modificarea pretului.
Sincer daca nu accepta il chemam in instanta mai ales ca nu respectase nici termenul de finalizare/predare al ap.

Am uitat sa mentionez ca mi-a facut reducerea de 14% din suma ramasa de achitat(deci nu si din avans) si nici eu n-am mai insistat pt avans....oricum castigasem o suma frumusica relativ usor si voiam sa ma mut cat mai repede in ap.