Cu alte cuvinte, avocatul paratei din procesul de divort poate avea acces la dosarul procesului de reincredintare a minorulu din casatoria anterioarai, pentru a folosi concluziile scrise depuse acolo de reclamant?
Imi cer scuze daca nu am fost suficient de clara.
Imi cer scuze, am uitat sa precizez ca discutia pe fond nu a inceput inca, termenul urmator fiind fixat pentru dupa vacanta judecatoreasca. Iar parata este plecata din tara cu contract de munca, intelegerea initiala intre ei fiind ca el sa o urmeze la un moment dat. Mai mult decat atat, in concluziile scrise pe care el le-a depus in procesul de reincredintare, a stipulat ca parata urmeaza sa revina in tara la incheierea perioadei pentru care are contractul, in vara acestui an.
Situatia sta in felul urmator: reclamantul a intentat proces de divort pe motiv ca parata a ales sa-si urmeze cariera in strainatate. Acest proces era de fapt o intelegere intre cei doi soti, o pura formalitate de care avea nevoie reclamantul pentru un proces de reincredintare a minorului dintr-o alta casatorie. Parata a depus intampinare in care a aratat ca este de acord cu cererea reclamantului de a se desface casatoria din culpa ei exclusivai. La primul termen, judecatorul a constatat ca nu a fost indeplinita procedura de citare cu strainatatea, si, cu toate ca partile consimteau la divort, a decis ca este necesara indeplinirea formalitatilor de citare. La cateva zile dupa acest prim termen, parata a aflat ca reclamantul are o relatie extraconjugala. Intrebarea este: ce se mai poate face in aceasta situatie, astfel incat sa fie anulata intampinarea depusa initial si orice efecte ar putea avea aceasta (de ex. desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratei)? Mai mult decat atat, in actiunea de divort, reclamantul a aratat ca in cele 3 luni anterioare intentarii actiunii, sotii nu au fost deloc in contact, nici macar prin telefon, lucru absolut fals, pe care parata il poate combate cu corespondenta dintre ei, facturi telefonice etc. Acum parata doreste ca divortul sa se pronunte din vina exclusiva a paratului. Ce se poate face?