avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate papusa1408

Activitate papusa1408

Răspuns la discuția Parcat la gardul proprietatii
Multumesc pentru raspuns d-nei Mirabella-Ana.
Stimate Liamic43: era vorba despre poarta mea care este obstructionata. Si cu terenul m-am exprimat un teren cu adresa pe strada X... terenul are iesire pe doua strazi, insa adresa, in mod logic, are numai pe una dintre ele. Multumesc.
Va rog sa ma ajutati cu informatii legate de dreptul pe care il am asupra spatiului din dreptul gardului proprietatii mele. Locuiesc la curte, iar de la o vreme un vecin, care are casa vizavi de casa mea (strada este de 6 m) isi parcheaza masina ori la gardul meu ori in dreptul portilor de acces auto pe terenul proprietate personala. Exista vreo reglementare, lege a autoritatilor locale sau altceva de genul acesta care sa-mi asigure dreptul de a uza de acest spatiu pentru a-mi parca masina in acel loc? Ce cale legala am de a-mi asigura posibilitatea parcarii masinii la gardul meu? De asemenea va rog sa-mi spuneti daca proprietarul unui teren cu adresa pe strada "X" are dreptul de a-si face poarta de acces (atat pietonal cat si auto) pe strada""Y" si ce lege prevede acest lucru. Va multumesc mult pentru ajutor.
F. P.
Ma gandesc ca poate asta este o solutie pentru a evita ilegalitati in cazul unor bani pe care angajatorul vrea sa ti-i plateasca, dar nu sub forma de salariu, pentru a nu plati atat de multe taxe. Functia conform contractului de munca ar fi de director general. Multumesc.
Buna ziua!
Lucrez de doi ani si jumatate la un angajator, care in tot acest timp nu a dorit sau intrunit conditiile pentru a negocia cu vreo banca eliberarea de carduri de debit pentru virarea salariilor angajatilor, virandu-ne salriile in cardurile detinute anterior. Acum ni se pune in vedere, destul de dur, sa semnam sa ni se deschida cont si sa se elibereze card de debit la o bana ce ofera conditii financiare mai putin avantajoase decat cea la care am cardul de debit deschis in acest moment. In speta este vorba despre diverse comisioane, chiar si comision de retragere de numerar de la ATM. (Nici nu am auzit pana acum sa platesti comision la retragerea SALARIULUI din cardul de debit!), comisioane pe care pana acum nu le plateam. Acceptand sa deschid acest nou cont solicitat (impus!) de angajator, inseamna ca veniturile mele rezultate din salariu se vor micsora simtitor, lucru determinat numai si numai de interesul angajatorului de a-si imbunatati punctajul pentru credite la respectiva banca.
Doresc sa stiu daca acest mod de procedura este legal si daca trebuie sa-l accept neconditionat din partea angajatorului sau daca si cum ma pot apara de acest lucru. Mentionez ca in contract nu este stipulat in ce mod se plateste salariul.
Va multumesc.