avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcat la gardul proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcat la gardul proprietatii

Va rog sa ma ajutati cu informatii legate de dreptul pe care il am asupra spatiului din dreptul gardului proprietatii mele. Locuiesc la curte, iar de la o vreme un vecin, care are casa vizavi de casa mea (strada este de 6 m) isi parcheaza masina ori la gardul meu ori in dreptul portilor de acces auto pe terenul proprietate personala. Exista vreo reglementare, lege a autoritatilor locale sau altceva de genul acesta care sa-mi asigure dreptul de a uza de acest spatiu pentru a-mi parca masina in acel loc? Ce cale legala am de a-mi asigura posibilitatea parcarii masinii la gardul meu? De asemenea va rog sa-mi spuneti daca proprietarul unui teren cu adresa pe strada "X" are dreptul de a-si face poarta de acces (atat pietonal cat si auto) pe strada""Y" si ce lege prevede acest lucru. Va multumesc mult pentru ajutor.
F. P.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 19:42, 30 Septembrie 2011
Stimate Domn,
Vecinul dvs nu are dreptul sa va obstructioneze accesul in imobilul dvs.Puteti sa-l notificati ca sa inceteze sa mai parcheze in fata portilor dvs de acces.De asemenea va fac cunoscut ca drumul public este proprietatea Primariei ,dvs neputand datorita acestui motiv sa dispuneti asupra acestuia.
Proprietarul unui teren are acest teren pe strada unde isi face poarta de acces ?Cred ca intrebarea e cam de prisos caci daca nu ar fi proprietar,acolo, cine l-ar lasa sa faca o poarta de acces pe alta proprietate.
Si, da, dreptul de proprietate, conform art.480, este absolut si exclusiv deci proprietarul are dreptul sa faca ceeace considera pe terenul lui cu conditia respectarii ordinii publice.Poarta de acces , probabil face parte din ingradirea terenului lui, si are drept sa intre si sa iasa dupa cum si d-voastra sau eu, sau noi toti, avem dreptul de a intra sau a iesi din locuinta, vila, bojdeuca "noastra".
Multumesc pentru raspuns d-nei Mirabella-Ana.
Stimate Liamic43: era vorba despre poarta mea care este obstructionata. Si cu terenul m-am exprimat un teren cu adresa pe strada X... terenul are iesire pe doua strazi, insa adresa, in mod logic, are numai pe una dintre ele. Multumesc.
Poarta d-voastra obstructionata, din pacate , nu e singura.Asta-i calitatea oamenilor care se gandesc doar la interesul lor.Cred ca ati putea" planta" ca sa ma exprim asa, niste bare sau altceva care sa impiedice parcarea nesimtitului in fata portii d-voastra.
Cu privire la cealalta problema, proprietarul are dreptul sa-si faca poarta si pe o strada si pe alta, daca el considera ca are nevoie de iesire pe ambele strazi.Este dreptul de proprietate, art.480 c.c care este un drept absolut si exclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de parcare ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua.... Locuiesc in sectorul 6 la curte. Doresc sa stiu si eu ce lege.... sau ce act obliga un sofer sa nu parcheze masina in fata portilor proprietatii ... (vezi toată discuția)
Este legal ca un proprietar de apartament in vila si cu teren ... strykker strykker Este legal ca un proprietar de apartament in vila si cu teren dat in folosinta de primarie sa intervina asupra gardului care delimiteaza acest teren si sa-si ... (vezi toată discuția)
Poti obliga un vecin sa-si faca gard pentru ca exista riscul ca unele animale sa patrunda pe proprietatea dumnealui? giv giv Avem urmatoarea situatie: _______________ <--------------------------- | ALT VECIN(2) | VECIN (1) ... (vezi toată discuția)