avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme legate de parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme legate de parcare

Buna ziua....
Locuiesc in sectorul 6 la curte. Doresc sa stiu si eu ce lege.... sau ce act obliga un sofer sa nu parcheze masina in fata portilor proprietatii mele. Mentionez ca pe porti am un semn prin care parcarea este interzisa .... atat in scris cat si cu semn P-ul taiat. Intr-o zi in fata portii gasesc o masina, urmand sa plec in urmatoarea ora... masina mea fiind in curte, las un biletel sub stergator celui care mi-a blocat iesirea " Va rog frumos sa mutati masina in alta parte" . Nu apuc sa pun acel bilet in parbriz pt ca apare proprietarul care ma ia la intrebari ca de ce ma uit la masina... mentionez ca nici nu apucasem sa ii ating masina.... il intreb, este masina dvs. la care el intr-o limba pura arabo-romaneasca imi zice ca da. Il rog frumos sa o mute sa parhceze in alta parte. Dupa ce incepe sa urle la mine ca nu este strada mea, si ca curtea mea se termina unde e gardu ii zic ca a parcat in poarta si nu are voie sa blocheze accesul la proprietate. La care el imi spune ca trebuia sa fac semnul mai mare.... semnul respectiv este de marimea unei coli A4 si scris destul de mare ca se poate citi de pe cealalta parte a strazii. Banuiesc ca acest individ isi luase permisul suspect. Daca nici semnul si nici ce scria nu stia ce inseamna este clar... mai ales ca pozitia in care parcase el masina ii batea direct in nas.

Intr-o alta zi dupa certuri nenumarate cu indivizii care parcheaza in poarta mea si imi blocheaza intrarea si iesirea in curte, am sunat la 112 mi-au zis ca or sa trimita un echipaj dar nimic....

Stiu ca exista o lege...sau ceva care reglementeaza blocarea portilor printr-o amenda cuprinsa intre 1000 si 1500 de lei si mergand chiar pana la dosar penal pentru blocarea accesului la proprietate. As dori sa stiu care este aceasta lege sa schimb semnul si sa trec si amenzile asa poate nu mai sunt blocat in curte.
Nu ar fi o problema asa de grava dar sora mea sufera si de epilepsie si va dati seama in caz de ceva.... si am nevoie sa plec urgent sa fiu blocat.Si eu sunt sofer si daca singuru loc de parcare ar fi sa parchez in poarta cuiva prefer sa ma mai invart pana gasesc loc de parcare.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 11:01, 1 Mai 2009
plangere penala pentru tulburarea posesiei.
este necesar sa chemati politia de fiecare data cand va gasiti poarta blocata.
Corect,solicitati interventia politiei,asa cum spune avokitten. Sunt necesare in schimb si poze sau filmari cu masinile parcate in dreptul proprietatii. Asta intr-un eventual proces de tulburare a posesiei.
Va multumesc pentru raspunsuri. As dori sa stiu daca se poate si o eventuala lege ca sa pot scrie pe semnul care il am in prezent la poarta... conform ordonantei sau hotararii nr.... asa cum sunt si cele de pe stalpii unde stationarea este interzisa.
Alta intrebare ar fi..... in fata proprietatii asa cum a spus filipstelian ce se intelege mai exact in fata legii? La mine curtea gardul de la strada este cam asa.... 3 m gard apoi cam 1 m poarta persoanre... apoi 2 metri gard si apoi vine poarta pt masina.
Eu nu imi parchez tot timpul masina in curte pentru ca in zona respectiva sunt si proprietati care nu au iesire la strada decat pt persoane si au si masini... si ne-am inteles intre noi ca nu este nici un fel de problema daca parcheaza masina in fata gardului meu, dar sunt altii care din comoditate ca sa nu mearga pe jos 200....500 de metri prefera sa parcheze unde gasesc liber, intr-o poarta de masina, sau in fata unui gard. Intrebarea mea este.... daca cumva se poate pune un semn cu nu parcati si in alta parte decat poarta respectiva pt auto.
Va dati seama, noi locui pe acea strada avem proprietati si avem dreptul...zic eu sa ne parcam masinile acolo, iar alte persoane din comoditate nu o fac. Spun asta pt ca in zona respectiva exista mai multe institutii dar dintre care una singura, cei care vin la acea institutie parcheaza haotic peste tot unde gasesc loc liber, zilnic. Strada avand o banda pe fiecare sens uneori se ajunge la blocarea strazi.

Va multumesc.
Daca ar fi vorba de un numar de persoane determinat care va blocheaza iesirea ati putea rezolva prin intermediul legii... Dar cand prin zona trec zeci de mii de masini iar o buna parte din soferi oricum vor stationa acolo in ciuda oricaror semne montate de dvs sau de autoritati e momentul sa adoptati o solutie mai practica.

Prin solutie practica ma refer la un stalpisor antiparcare pliabil. Cand doriti sa blocati accesul ridicati stalpul in pozitie verticala si asa evitati orice fel de discutii. Se monteaza cu suruburi, costurile ar trebui sa fie undeva intre 2-300 RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcheaza in fata portii mele shankarlove shankarlove Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta intr o problema: Locuiesc la curte, am 2 masini, spatiul din fata curtii masoara cam 12 m incap perfect cele 2 ... (vezi toată discuția)
Despre parcare sanducrist sanducrist gasesc mereu masina cu oglinzile stranse / cu stergatoarele ridicate / cu rotile dezumflate / cu biletele prin care sunt avertizata sa nu mai parchez ... (vezi toată discuția)
Drept la parcare pe proprietate publica Dobrel Dobrel Buna ziua Locuiesc intr-un cartier de blocuri, dar in fata mea se afla o casa, al carei stapan crede ca spatiul din exteriorul gardului ii apartine. Problema ... (vezi toată discuția)