Este legal ca un proprietar de apartament in vila si cu teren dat in folosinta de primarie sa intervina asupra gardului care delimiteaza acest teren si sa-si faca iesire la alta strada inlocuind gardul existent cu porti acces pietonal si auto ?
Este necesara autorizatie de ctie. de la primarie data in baza unui proiect tehnic intocmit de o firma autorizata. La proiect, posibil nevoie de aviz de la detinatorul drumului.
Din cauza lipsei parcarii de resedinta din zona ; la momentul interventiei acestora asupra gardului viu si inlocuirea cu poarta auto+intrare pe teren in folosinta catre ap proprietate nu era legea care interzice parcarea pe trotuar ; strada sens unic trotuar pe partea mea banda 1 langa trotuar masinile acestor vecini parcate pe partea carosabila banda a 2a a strazii ; eu ma foloseam de trotuar si strada lasam 1 m din gardul meu si masina pt pietoni dar m-am trezit cu amenda :) ; le-am cerut acestora verbal sa-si introduca masinile de care nu se folosesc zilnic in garaj m-au refuzat ; am si eu 2 deja in garaj si de una ma folosesc zilnic ca in zona sunt mai multi proprietari cu 2-3 masini si va dati seama ca toti si le tin pe strada ; am scos un cf de informare a vilei respective si conform am tras concluzia ca asupra acestor terenuri date in folosinta nu se poate interveni fara aprobarea primariei ,iar faptul ca nu li s-a construit trotuar de catre primarie ei practic ies direct in strada daca nu ar fi masinile parcate pe banda a 2 ei avand intrarea veche in vila pe o strada paralela . M-ar interesa daca se dovedeste ilegalitatea acestei modificari gard viu cu poarta pot cere sa se restaureze vechiul gard viu ? Mentionez ca nu eram proprietar in momentul cand acestia au facut moficarea si n-au primit acceptul din partea asta desi nu cred ca e cazul ca primaria are in atributii permiterea acestor modificari efectuate .