avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este legal ca un proprietar de apartament in vila si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este legal ca un proprietar de apartament in vila si cu teren ...

Este legal ca un proprietar de apartament in vila si cu teren dat in folosinta de primarie sa intervina asupra gardului care delimiteaza acest teren si sa-si faca iesire la alta strada inlocuind gardul existent cu porti acces pietonal si auto ?
Cel mai recent răspuns: strykker , utilizator 23:16, 9 Iulie 2023
Este necesara autorizatie de ctie. de la primarie data in baza unui proiect tehnic intocmit de o firma autorizata. La proiect, posibil nevoie de aviz de la detinatorul drumului.
Ce va determina sa intrebati asta? Poate a facut-o legal sau nelegal.
Din cauza lipsei parcarii de resedinta din zona ; la momentul interventiei acestora asupra gardului viu si inlocuirea cu poarta auto+intrare pe teren in folosinta catre ap proprietate nu era legea care interzice parcarea pe trotuar ; strada sens unic trotuar pe partea mea banda 1 langa trotuar masinile acestor vecini parcate pe partea carosabila banda a 2a a strazii ; eu ma foloseam de trotuar si strada lasam 1 m din gardul meu si masina pt pietoni dar m-am trezit cu amenda :) ; le-am cerut acestora verbal sa-si introduca masinile de care nu se folosesc zilnic in garaj m-au refuzat ; am si eu 2 deja in garaj si de una ma folosesc zilnic ca in zona sunt mai multi proprietari cu 2-3 masini si va dati seama ca toti si le tin pe strada ; am scos un cf de informare a vilei respective si conform am tras concluzia ca asupra acestor terenuri date in folosinta nu se poate interveni fara aprobarea primariei ,iar faptul ca nu li s-a construit trotuar de catre primarie ei practic ies direct in strada daca nu ar fi masinile parcate pe banda a 2 ei avand intrarea veche in vila pe o strada paralela . M-ar interesa daca se dovedeste ilegalitatea acestei modificari gard viu cu poarta pot cere sa se restaureze vechiul gard viu ? Mentionez ca nu eram proprietar in momentul cand acestia au facut moficarea si n-au primit acceptul din partea asta desi nu cred ca e cazul ca primaria are in atributii permiterea acestor modificari efectuate .
Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparat casa. in sfarsit!! cum as putea evita viitoarele probleme cu vecinii?? amri amri Va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Situatia mea e urmatoarea: am reusit sa mi cumpar o casuta in sept si, din prea marea fericire ... (vezi toată discuția)
Parcare în fața casei mele RoxanaFl. RoxanaFl. Parcare în fața casei mele. Bună ziua, Locuiesc la casa, iar în fața casei mele parchează frecvent vecinul de vis-a-vis, care are 2 laturi pe care ... (vezi toată discuția)
Plangere parcat in dreptul gardului bytza_22 bytza_22 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as dori, daca puteti, sa ma indrumati : In data de 02.05.2017 am parcat autoturismul proprietate personala pe ... (vezi toată discuția)