avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plangere parcat in dreptul gardului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plangere parcat in dreptul gardului

Buna ziua
Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as dori, daca puteti, sa ma indrumati :
In data de 02.05.2017 am parcat autoturismul proprietate personala pe o strada, in dreptul nr. 2.
Autoturismul a fost parcat la aprox. 3,5 m de poarta de acces in curte si poarta de acces auto in dreptul nr.2 pentru o nu ingradii accesul in curte.
Proprietarul de la nr. 2 a facut plangere la politie, cum ca am parcat pe propietatea lui, el avand documente de proprietate pana la aprox. 1,5m pe strada, adica pe lungimea curtii de 15 m, 1, 5 m din strada si trotuarul este proprietate.
In zona nu sunt marcaje sau indicatoare rutiere care sa interzica oprirea/stationarea si nici nu exista un marcaj sau o delimitare a proprietatii din care sa rezulte ca acea zona ( trotuarul neamenajat si parte din strada) este proprietatea cuiva si nu este drum public. Singura delimitare a proprietatii este gardul care se afla la o distanta de aprox.80 de cm fata de poarta.
Astazi am fost anuntat de politie ca s-a depus o plangere impotriva mea si ca trebuie sa merg sa dau o declaratie.
Intrebarile mele:
1. Parte din strada poate fi proprietatea unei persoane fizice? Primaria poate face un drum public prin proprietatea cuiva, iar proprietarul sa aiba documente de proprietate pe o banda de mers din acel drum public?
2. Prin absurd , daca ai o propietate imobila si nu este delimitata sau marcata cum poate stii o persoana ca a intrat pe proprietatea ta.?
3. Care va fi cursul acestei plangeri dupa ce merg sa dau declaratia?
4. Daca politia constata ca nu este intemeiata plangerea sau din varii motive plangerea se claseaza ce actiuni pot intreprinde impotriva persoanei care a facut plangerea? Intreb asta deoarece nu mi se pare normal sa faci plangere cuiva ca a stat/intrat pe propietatea ta atat timp cat persoana respectiva nu stie unde incepe sau se termina propietatea, aceasta nefiind marcata/ delimitata.
Sper sa imi dati cateva sfaturi.
Va multumesc si va doresc o zi buna

Alte discuții în legătură

Bună ziua, de câteva zile găsesc în fața porți o mașină ... Dany320 Dany320 Bună ziua, De câteva zile găsesc în fața porți o mașină care este parcată,jumate pe trotuar și jumate pe stradă,cu roata din spate pe spațiu verde ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! recent am achizitionat o proprietate apedro apedro Buna ziua ! Recent am achizitionat o proprietate care are delimitare un gard din tabla, cam 30 ml pe doua laturi, intr-un carier de case. Pe latura unde am ... (vezi toată discuția)