Multumesc mult pentru raspuns. A facut sora mea si o plangere la politie dar acestia au trimis ceva la politia din localitatea lui si nu s-a rezolvat nimic nici asa. De detectiv particular ...nu prea poate fi vorba pentru ca nu ar avea din ce sa-l plateasca. Va dati seama ca daca ar avea bani nu ar mai lupta pentru o amarata de pensie alimentara ci i-ar da fetitei tot ce are nevoie:( . Si inca ceva...tatal mai are in ingrijire inca un copilas din actuala casatorie si pe sotia lui...deci deducem ca obtine ceva venituri de undeva atata timp cat isi permite sa-i intretina. Si tot nu am inteles daca se poate face ceva in cazul in care dovedeste ca nu are carte de munca sau ,ma rog..., ca nu lucreaza. V-am spus ca el a recunoscut ca este angajat dar fara carte de munca. De la judecatorie nu se poate trimite nimic la el acasa sa se prezinte cu o adeverinta de la locul de munca in cazul in care intre timp i s-a facut si carte de munca? Nu toate mamele isi permit un detectiv particular!! E absurda legea asta. Sa nu ma intelegeti gresit...stiu ca nu dumneavostra ati facut-o si ca nu aveti nici o vina pentru asta dar ma gandesc daca se poate face ceva. Va dati seama ca nu e o mare suma 110 ron p luna si ca mama suporta cea mai mare parte din cheltuielile necesare cresterii copilului dar e un ajutor. E ingrozitor sa-ti ceara coilul 3 ron cand pleaca la scoala si sa nu ai sa-i dai:((. Nu mai vorbim de faptul ca a crescut si incepe sa ceara cat mai hainute ca ale colegelor,excursii, vrea sa faca anumite cursuri in afara scolii. Incearca sa ii asigure si mama un trai cat mai bun copilului dar normal mi se pare sa participe si tatal macar intr-o mica masura ca oricum in 6 ani a vazut fetita o singura data deoarece a venit la judecatorie pentru marirea pensiei. Nu a dat un telefon in 6 ani, nu a scris o scrisoare absolut nimic!! Si spune ca o iubeste si sa se duca in vizita la el. Ca sa nu mai spun ca inainte de divort a rapit-o pe fetita si a tinut-o la el 7 luni iar cand a adus-o avea cosmaruri copilul timp de 3 ani si facea noaptea in pat. A spus fetita ca a fost batuta de bunica ei.
Imi cer scuze daca va plictisesc cu aceste detalii:((
Daca imi mai poate raspunde cineva la intrebarile de mai sus multumesc anticipat. O zi buna!
Buna seara! Va rog sa ma ajutati si pe mine daca puteti!! Sora mea a divortat acum 6 ani iar fetita lor i-a fost incredintata ei. S-a stabilit in instanta ca sotul sa plateasca pensie alimentara insa acesta nu a facut-o decat vreo 3-4 luni dupa divort apoi a luat o "pauza" de vreo 3 ani si ceva, apoi sora mea l-a dat in judecata pentru marire deoarece isi schimbase si locul de munca. Instanta a stabilit pensia la 110 ron pe luna. A trimis aceasta suma cateva luni apoi a incetat si de atunci trimite numai cand vrea el iar uneori numai 50 ron. Spune ca este angajat dar nu cu carte de munca,deci, nu are ce sa-i faca si daca nu se multumeste cu cat ii da el nu-i mai trimite deloc. A mers la judecatorie si a incercat sa faca ceva dar acolo i-au spus ca daca nu stie adresa firmei la care lucreaza nu au ce sa faca si ca daca nu are carte de munca atunci sa nu mai incerce. Nu are cum sa afle unde lucreaza pentru ca el locuieste la 150 km distanta si nu are cine sa-i spuna. Chiar nu se poate face nimic pentru ca el sa participe la intretinerea fetitei lor?X-( Va rog sa-mi spuneti daca se poate face ceva!!!