avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Marius123

Activitate Marius123

Societatea (straina) pe care o reprezint vrea sa faca o investitie directa in domeniul energiilor regenerabile (biogaz, biomasa).
Daca cineva stie..ca investitor strain direct, se pot accesa fonduri nerambursabile?
De obicei procedura este ca investitorul, o persoana juridica romana, sa faca un proiect si pe baza proiectului se desfasoara o faza de licitatatie de achizitie de echipamente, la care vin alte companii.
Deci situatia la care ma refer este alta.
Va multumesc.
Multumesc pentru raspunsuri inca odata.
Am zis "de carton" exprimare neacademica pentru a se intelege ca ma refeream de fapt la 2 actionari principali, restul de 3 fiind reprezentanti ai acestor 2, nu stiam ca s-a modificat legea referitor la SA.
Va multumesc.
Cazul la care ma refer este ca sunt numai 2 actionari, unul majoritar si altul minoritar (stiu ca legea prevede 5 act. minim, dar sa zicem ca ceilalti 3 sunt de carton-sunt reprezentanti ai celorlalti 2).
Pun aceasta intrebare pentru ca in alte tari anumite procente pot bloca anumite decizii care afecteaza intr-o masura mai mare societatea.
Deci sa inteleg ca cine are 50%+1 din actiuni, ia toate deciziile privind societatea.
Totusi ati dat un exemplu bun cu 5%. Imi mai puteti da si alte exemple de acest gen, ce initiative (sau drepturi) poate lua actionarul minoritar? Nu ma refer la impartirea procentuala a dividendelor, dar de exemplu actionarul majoritar poate lua decizia sa nu fie acordate dividende, actionarul minoritar poate face ceva?
Va multumesc inca odata!
rectific in prima paranteza vorbeam de "de a bloca anumite decizii luate de actionarul majoritar" scuze
As dori sa stiu daca legislatia prevede o scala de drepturi (ma refer la luarea deciziei in AGA, in capacitatea de a bloca anumite decizii luate de actionarul minoritar, ceva de genul asta) in functie de procentele detinute.
Nu ma refer la dividente, infiintare societate...
Ex: daca un asociat detine 49 la suta, are mai multa putere in influentarea deciziilor decat daca are 40 % sau 25% sau 10%? Adica ar conta in influentarea deciziilor daca ai 10% sau 49%. sau actionarul majoritar decide orice daca are50%+1.
Si revin, exista o scala ?
Va multumesc foarte mult.
Marius