Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile primite as mai avea o intrebare ref. la ac. problema :
-In Certificatul de mostenitor (o sa descriu putin mai pe larg) scrie de pe urma defuntului a ramas un apart. cu 2 camere 1/2 cota indiviza din dreptul de proprietate ...si restul 1/2 revenind sotiei supravietuitoare,la sfarsitul contractului scrie :Mosteniori sunt trecuti cei doi copii cu o cota de 1/2 parti si au renuntat sotie supravietuitoare conf. declaratie anterioara la acest certificat de mostenitor.
Spuneti-mi in acest caz mama imi poate ceda in timpul vietii aceasta parte 1/2 prin contr. de intretinere?-Tinand cont de faptul ca mama are motive de sanatate si eu voi locui cu ea.
Un avocat mi-a spus ca nu se mai poate face nimic de vreme ce mama in acest certifcat de mostenitor a renuntat si ca totul este batut in cuie si aparatmentul se va imparte cate 1/2 la fiecare copil dupa moartea sotiei defunctului .
BUNA ZIUA,
Mai intai tin sa va multumesc celor care vor sa ma ajute dandu-mi un raspuns clar.
Tatal si cu mama detineau un apart. cumparat de la RAGL.Dupa moartea tatalui s-a intocmite certificatul de mostenitor conform acestuia prin moartea tatalui celor doi copii le revin 1/4 din apartament si mamei 1/2.Mama are probleme de sanatate si doreste sa-mi cedeze mie 1/2 de apartament.
Spuneti-mi va rog ce forma de cedare a apartamentului este in avanatajul meu astfel incat sa fiu sigura ca nu voi fi atacata in instanta
Ca urmare a unui incident nesolutionat decat pe cale judecatoreasca intre tatal raposat si vecinii despre care restul familiei nu stie si nici nu a gasit acte,va rugam sa ne spuneti daca e obligatoriu de restituit aceasta suma ?Mentionez ca dupa cate stiu si eu el ar fi pierdut procesul.De ce eu ca fica care nu am fost citata ca martor in procesele lui sa trebuiasca sa platesc aceasta dauna?