Instanta a "obligat unitatea parata sa plateasca o compensatie reprezentand un salariu lunar conform art.78 din CCM 2007 -2010".
Am adus la cunostinta firmei aceasta hotarare : recomandata cu confirmare de primire ( firma avand sediul in capitala). Timp de o luna nu am primit nici un raspuns . Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare ?
Multumesc.
Multumesc!
Dar, aducand la cunostinta Compartimentului Resurse Umane ca beneficiez de minim un salariu compensatoriu, mi s-a comunicat ca NU , deoarece postul mi s-a desfiintat conform Codului Muncii art. 65 aliniat 1 si 2.
" Datorita situatiei actuale, de criza mondiala, care a afectat si Societatea noastra si a Hotararii Consiliului Administrativ, care a hotatat desfiintarea postului dumneavostra, va aducem la cunostinta ca vi se acorda un preaviz de 20 zile lucratoare incepand cu data de ......dupa care va va inceta CIM , conform art. 65 aliniat 1 si 2."
Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel national 2007-2010 angajatorul trebuie sa acorde o conpensatie de cel putin un salariu lunar? Sau se raporteazanumai la CIM unde nu se precizeaza nimic referitor la salarilie compensatorii?