avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate kym

Activitate kym

Răspuns la discuția urgent - demisie / dat afara?
Multumesc pentru raspunsurile prompte!
Intre timp, au mai aparut cateva nelamuriri.
La jobul de la care plec acum am fost angajata 5 luni d zile (full time), iar la jobul dinainte 10 luni (insa la acesta am fost angajata part-time).
Este adevarat ca la jobul part - time, cele 10 luni part time inseamna de fapt doar 5 luni efective de munca a cate 8 h / zi? Daca da, rezulta ca adunate, cele 2 joburi nu dau cele 12 luni necesare pentru somaj.
Plus ca exista o diferenta mai mare de 24 luni intre cele 2 joburi.
Deci in cazul in care nu o sa mai pot beneficia de somaj, este recomandat sa-mi dau demisia? Mai exista si alta varianta? Acord intre parti? Care varianta este mai avantajoasa pentru mine in viitor?

Multumesc mult de tot.

Buna ziua,

Ieri am aflat ca trebuie sa parasesc actualul loc de munca, pentru ca situatia firmei esta una proasta si nu mai au din ce sa imi plateasca salariul lunar. Mi s-a cerut sa-mi scriu eu demisia insa stiu ca pentru asta nu primesc ajutorul de somaj. Din cate am inteles trebuie sa fiu data afara ca sa pot beneficia de acest ajutor.

1. M-am interesat si unul din motivele care ar putea fi invocat ar fi cel de la art. 65 "Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului". Acest lucru ma poate afecta in vreun fel la o viitoare angajare? O sa-mi apara pe cartea de munca? Exista un alt motiv pentru care as putea fi data afara care sa nu ma dezavantajeze in viitor?

2. In acelasi timp seful meu insista ca pentru el este un proces elaborios. In ce consta exact acest proces? Ce trebuie sa faca angajatorul? (am inteles ca nu ar mai avea voie sa angajeze pe acel post alta persoana pentru o anumita perioada. Mai exista si alte lucruri pentru care insista asa mult sa-mi dau demisia si sa nu ma dea afara el?)

3. Cat este exact somajul si care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac ca sa beneficiez de somaj?
Am inteles ca o sa intru intr-un program prin care o sa mi se gaseasca automat un job conform specializarii mele. Exista vreo obligatie sa accept acest post, tinand cont ca nu lucrez si nici nu vreau sa lucrez in domeniul specializarii mele?

Multumesc mult.
Va rog sa ma ajutati urgent pentru ca sunt presata de cei de la locul de munca si nu mai pot amana.