avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Iorga

Activitate Elena Iorga

Ridicarea si depozitarea masinilor stationate neregulamentar de catre firme private in nume propiu este ilegala, raportat la dispozitiile OUG 195/2002, o fapta ilicita, si aceste firme trebuie sa raspunda pentru toate prejudiciile cauzate conform raspunderii civile delictuale, iar in cazul in care poate fi angajata, si conform raspunderii penale.
Solicitarea de sume de bani cu titlu de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport si depozitare, de catre firmele private este, de asemenea, ilegala. Art. 64 alin. 2 dispune, intr-adevar, ca aceste cheltuieli trebuie suportate de detinatorul vehiculului.
Ridicarea si depozitarea se poate face exclusiv in numele autoritatii publice locale. Intre firma care ridica si depoziteaza vehiculul si detinatorul autovehiculului nu exista raporturi contractuale privind prestarea de servicii de ridicare si depozitare. Astfel ca nu exista nici obligatia de plata atat timp cat nu exista vreun contract intre cele doua parti. Este adevarat ca firmele care presteaza astfel de servicii invoca Regulamente adoptate de consiliile locale, care le-ar da dreptul sa procedeze astfel.

In ce priveste legalitatea acestor Regulamente, de asemenea, constatam ca ele sunt ilegale.

Art. 64 alin. 3 din OUG 195/2002 dispune ca procedura dupa care se face ridicarea vehiculelor in astfel de situatii va fi prevazuta prin Regulament. Insa, in intelesul OUG 195/2002, notiunea de regulament are o definitie precisa. Conform art.124 alin. 2 din OUG 195/2002, se prevede ca „in termen de 30 de zile de la data publicarii, Ministerul Administratiei si Internelor va elabora regulamentul de aplicare a prezentei ordonante de urgenta, care se aproba prin hotarare a Guvernului.”
Faptul ca pana in acest moment Guvernul nu a reglementat aceasta procedura, aceasta nu inseamna ca autoritatile publice locale sunt indreptatite sa procedeze la adoptarea unui astfel de regulament (de altfel, cate unul pentru fiecare autoritate locala in parte in functie de tot felul de interese particulare), depasindu-si in mod vadit atributiile, intrand intr-un domeniu unde competenta de reglementare apartine exclusiv Guvernului Romaniei.

sunt multe de discutat pe aceasta tema contestati pvc
av. Iorga


Va veti prezenta in data si ora mentionata pentru a fi lamurita situatia asupra identitatii dvs, a faptei savarsite la data de ____, persoana care a formulat plangerea, iar in situatia in care nu veti putea sa dati o declaratie stabiliti o alta zi cand va veti prezenta cu un avocat
av. Iorga
Răspuns la discuția contestatie
Da, puteti face contestatie, criticand procesul verbal pentru nelegalitate si netemeinicie, chiar si in situatia in care a fost semnat fara obiectiuni.
succes
av. Iorga
Răspuns la discuția dreptul de proprietate in familie
Un drept de creanta asupra imbunatatirilor efectuate in imobil in timpul casatoriei, nimic mai mult.
av. Iorga
Retineti urmatorul aspect, actualmente nu sunteti proprietari.
Daca veti vinde ori gasiti un cumparator care sa preia si ipoteca sau in caz contrar cu suma obtinuta achitati creditul si apoi vedeti cu ce mai ramaneti.
av. Iorga
In situatia in care detineti certificat de mostenitor solicitati iesirea din indiviziune, in caz contrar partaj succesoral.
Se timbreaza cu o taxa de timbru in cuantum de 3% din valoarea bunurilor succesorale.
La primul termen de judecata puteti incheia o tranzactie, caz in care veti recupera taxa de timbru achitata
Luati legatura cu un avocat
succes
av. Iorga
Răspuns la discuția Revendicare vs Evacuare
O actiune in revendicare - lasarea in deplina proprietate si folosinta - actiunea proprietarului neposesor
au fost instante care au impartasit acest punct de vedere, respingand actiunea in evacuare pe acest considerent
succes
av. Iorga
Răspuns la discuția insriere cartea funciara
Notarul care a autentificat actul respectiv se ocupa si de inscrierea in Cartea Funciara
cu siguranta ati achitat si taxele pentru intabulare
incheierea de carte funciara o veti ridica de la notariat.
av. Iorga
Este vorba de ART. 367^1 cod proc.civila
(1) La cererea partii castigatoare, hotararea arbitrala se investeste cu formula executorie.
(2) Incheierea de investire se da de catre instanta judecatoreasca prevazuta de art. 342, fara citarea partilor, in afara de cazul in care exista indoieli cu privire la regularitatea hotararii arbitrale, cand se vor cita partile.
av. Iorga
actiunea de dizolvare a fost initiata de ORC datorita nedepunerii bilantului 2006 2007, daca faceti aceste dovezi formulati recurs ( sa fiti in termenul de 15 zile de la comunicarea hotararii)
succes
av Iorga