Va multumesc mult pentru raspuns. Am omis faptul ca procesul este deja pe rol si judecatorul a trecut deja (fara sa comenteze nimic) peste interpretarea contractului si a solicitat proba cu martori. In intampinarea noastra, avocata care ne reprezinta a specificat faptul ca acea clauza de intretinere este o clauza accesorie, dar nu s-a luat in seama acest lucru. As mai avea o intrebare: daca refuzi un martor (este in conflict cu familia mea, am inteles ca se poate refuza si prin martori), este obligatoriu sa fie doi martori pentru una din parti si se amana procesul pana cand sunt doi, sau se merge in continuare cu un martor ?
Buna ziua. Va rog fumos sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Acum 12 ani, parintii mei au incheiat un contract de vanz cumparare cu bunica mea. Terenul destul de mare si 2 case au fost specificate in contract ca si cumparate in schimbul unei sume de bani de catre parintii mei de la bunica. Deasemenea, in contract mai este specificat: " ........si ....... imi vor acorda cele necesare traiului constand in alimente, medicamente...." , nespecificandu-se ca in caz contrar contractul se va rezilia/rezolutiona. In urma cu 4 ani, parintii mei si-au si construt o casa acolo cu acordul tacit al bunicii, au vandut o parte din teren cu acordul scris al acesteia, relatiile nu au fost perturbate in niciun fel. De 3 luni de zile, batrana a fost luata de o alta ruda si "invatata" sa ne actioneze in instanta cu atacarea clauzei de intretinere. Intrebarea mea este: Se mai poate face ceva atata timp cat acest contract nici macar nu este clasificat suta la suta in unul de intretinere, ci mai mult in vanzare - a fost platit un pret - ? si nici nu se specifica faptul ca el se rezolutioneaza daca nu sunt indeplinite clauzele. Va multumesc anticipat. Cu respect