avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate amonra

Activitate amonra

Răspuns la discuția sentinta in procesele civile
Multumesc pentru raspuns. In sfarsit pricep de ce si cum. Am platit la trezorerie taxa judiciara de 4 lei si am cumparat timbru judiciar pe care le-am depus o data cu cererea. Nu ma gandeam sa fug cu hotararea la xeroxat (eu am respectat termenul de doua saptamani de eliberare al acesteia), mi se parea doar normal ca cineva sa imi explice in limbaj comun ce anume se intampla. Pentru ca sunt convinsa, de exemplu, ca multa lume nu face diferenta intre intelesurile cuvintelor "copie" si "original" in termeni juridici si intelesul acestora in limbaj vulgar. Politia Romana imi cere hotararea judecatoreasca in ORIGINAL pentru a-mi schimba cartea de identitate pe noul nume. Care original??? Ei ups... Sper sa ma ocoleasca ghinionul maine.
Răspuns la discuția sentinta in procesele civile
Buna ziua. Pe data de 11 februarie 2009 s-a solutionat desfacerea casatoriei prin acordul partilor la Judecatoria Iasi, dar pana in prezent nu ni s-a comunicat nicio hotarare. Pe 24 martie am fost la registratura si am depus cerere pentru a obtine hotararea. Mi s-a dat o bucatica de hartie cu data la care sa ma prezint la camera 1, respectiv azi, zi minunata in care am avut de-a face cu personalul "amabil" de la acest oficiu. Aici mi s-a spus in prima faza sa ii arat comunicarea primita acasa.... Am raspuns ca nu am primit nimic, tocmai de aceea am facut cerere. In a doua etapa mi s-a raspuns ca... aaaa, fiind definitiva si irevocabila, nici nu trebuia comunicata acasa... (???????) Apoi mi s-a explicat ca nu le merge xeroxul sa faca o copie... Sa vin maine eventual... (Oare chiar cred ca in fiecare dimineata pot fi la usa registraturii?) Pana la urma, as vrea sa stiu daca am DREPTUL in tara asta mult iubita sa cer sa am vreo hartie care sa imi ateste ca am divortat? Si daca da, ce anume ar trebui sa cer si mai ales cui?