Buna ziua,
Va multumesc pentru informatii. Eu ma gandisem sa fac intai o plangere catre seful obsedatului. De ce credeti ca nu poate fi vorba de un minister? IP-ul imi indica departamentul de tehnologia informatiei, adica IT. Vi se pare imposibil de crezut ca IT-istul de la minister se plictiseste si streseaza aiurea oamenii pe bloguri? Mie nu :)
Multumesc inca o data si va doresc o zi buna.
Am un blog pe Wordpress.com. De la o vreme, un vizitator posteaza comentarii rautacioase si jignitoare la adresa mea, folosind mereu alte nume si adrese de email. Numai ca, in calitate de administrator al blogului, eu pot vedea IP-ul celor care comenteaza si astfel am observat ca este vorba despre aceeasi persoana. Am intrat pe un site de identificare a IP-urilor si am descoperit ca IP-ul este inregistrat la Ministerul de Finante (am vazut si adresa fizica, adresa de email si numele utilizatorului). Acum, am mai multe intrebari:
- este legal din partea Wordpress sa dezvaluie IP-ul, iar eu sa-l caut si identific pe net?
- exista in Romania vreo lege care se ocupa cu hartuirea online? (este recunoscuta asta ca infractiune?)
- pot folosi datele obtinute prin cautarea IP-ului pe net pentru a face o plangere impotriva acestui individ?
Mentionez ca nu-l cunosc, dar am constatat ca el s-a documentat asupra mea si a facut comentarii legate de orasul meu de nastere (despre care nu am scris niciodata pe blog). Deja asta ma ingrijoreaza si as vrea sa-l potolesc.
Astept cu interes un sfat.
Multumesc.