avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate julieb

Activitate julieb

Răspuns la discuția identificare hartuitor pe blog
Buna ziua,
Va multumesc pentru informatii. Eu ma gandisem sa fac intai o plangere catre seful obsedatului. De ce credeti ca nu poate fi vorba de un minister? IP-ul imi indica departamentul de tehnologia informatiei, adica IT. Vi se pare imposibil de crezut ca IT-istul de la minister se plictiseste si streseaza aiurea oamenii pe bloguri? Mie nu :)
Multumesc inca o data si va doresc o zi buna.
Buna ziua,

Am un blog pe Wordpress.com. De la o vreme, un vizitator posteaza comentarii rautacioase si jignitoare la adresa mea, folosind mereu alte nume si adrese de email. Numai ca, in calitate de administrator al blogului, eu pot vedea IP-ul celor care comenteaza si astfel am observat ca este vorba despre aceeasi persoana. Am intrat pe un site de identificare a IP-urilor si am descoperit ca IP-ul este inregistrat la Ministerul de Finante (am vazut si adresa fizica, adresa de email si numele utilizatorului). Acum, am mai multe intrebari:
- este legal din partea Wordpress sa dezvaluie IP-ul, iar eu sa-l caut si identific pe net?
- exista in Romania vreo lege care se ocupa cu hartuirea online? (este recunoscuta asta ca infractiune?)
- pot folosi datele obtinute prin cautarea IP-ului pe net pentru a face o plangere impotriva acestui individ?
Mentionez ca nu-l cunosc, dar am constatat ca el s-a documentat asupra mea si a facut comentarii legate de orasul meu de nastere (despre care nu am scris niciodata pe blog). Deja asta ma ingrijoreaza si as vrea sa-l potolesc.
Astept cu interes un sfat.
Multumesc.