avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Activitate Mga16

Activitate Mga16

Răspuns la discuția dezbaterea succesiunii
Mga16 a scris:

Va multumesc foarte multa pentru timpul acordat. Sa inteleg ca daca mama mea incepe o actiune judecatoreasca prin care solicita terenul ca unica mostenitoare, nu se vor mai cita fratii ei? Cum vom rezolva oare cu ei? Repet, nu raspund nici unei solicitari, desi nu am facut altceva pana acum decat sa punem in regula pamantul folosit de bunicii mei, fara a ignora nici una din partile indreptatite la mostenire.

In ceea ce priveste acceptarea mostenirii, nici mama nu a intreprins nimic oficial in termenul legal de 6 luni. Mult dupa acest termen a facut intabularea pe numele bunicii. Am reusi oare sa avem un caz care sa poata fi rezolvat? Am avut o experienta de 4 ani de citari, amanari... si altele, care s-au finalizat cu renuntare la proces, la sugestia avocatei.
Răspuns la discuția dezbaterea succesiunii
Va multumesc foarte multa pentru timpul acordat. Sa inteleg ca daca mama mea incepe o actiune judecatoreasca prin care solicita terenul ca unica mostenitoare, nu se vor mai cita fratii ei? Cum vom rezolva oare cu ei? Repet, nu raspund nici unei solicitari, desi nu am facut altceva pana acum decat sa punem in regula pamantul folosit de bunicii mei, fara a ignora nici una din partile indreptatite la mostenire.

In ceea ce priveste acceptarea mostenirii, nici mama nu a intreprins nimic oficial in termenul legal de 6 luni. Mult dupa acest termen a facut intabularea pe numele bunicii. Am reusi oare sa avem un caz care sa poata fi rezolvat? Am avut o experienta de 4 ani de citari, amanari... si altele, care s-au finalizat cu renuntare la proces, la sugestia avocatei.
Buna seara,

Avem o problema nerezolvata in familie.

Bunica mea, decedata in 2000, avea un teren. Dupa decesul ei, nu s-a facut succesiunea datorita faptului ca potentialii mostenitori sunt mama mea impreuna cu cei doi frati ai ei care sunt in Germania, unul din 1984, altul din 1996, Unul este cetatean german, al doilea are dubla cetatenie.

In 2004, mama mea initiaza actiune judecatoreasca, in calitate de reclamanta, solicitand stabilirea calitatii de mostenitori pentru cei trei frati., in parti egale. Se trimit citatii traduse, legalizate in Germania si la data anuntata a procesului acestia nu s-au prezentat in instanta si nu nici nu au depus intampinari sau cereri. Instanta respinge actiunea formulata de catre reclamanta, mama mea, datorita faptului ca terenul nu era intabulat, ca mamam mea nu a facut dovada ca este fiica bunicii mele ??? (ceva neconcordante absurde in acte, greseli de functionari)si ca reclamanta, mama mea, nu a solicitat ca proba interogatoriul paratilor??. Reamintesc, au fost trimise citatii, formulate de catre avocat.

In 2005 se face intabularea terenului.
In 2007 mama mea deschide un alt proces, se trimit din nou citatii, nu vine nici un raspuns, se tot amana...
In 2008, suntem tot fara raspuns, dar cu lucrurile si mai incurcate. Tot datorita unor inregistrari neconforme cu realitatea, facute in acte de nastere, registru stare civila., singura care pare sa fie in ordine, care reiese a fi fiica bunicii , este mama. La fratii ei apar confuzii datorita numelui mamei lor, care apare altfel decat la mama mea. Repet este o confuzie care provine din actele bunicii, explicabila. Cei trei frati sunt frati si se poate dovedi cu martori.
Aflati in aceasta situatie (confuzii in acte, lipsa raspunsurilor de la fratii mamei dijn Germania) si lipsa unei perspective de rezolvare a cauzei, mama mea renunta in 2008 la proces.
Acum, in 2009, suntem acolo de unde am plecat.

Am vrea totusi sa gasim o solutie pentru succesiune. Dorim sa reglementam situatia terenului pentru a-i da o utilitate.
Ce ne sfatuiti? Va rog foarte mult sa ne ajutati. Sotul meu si cu mine (ginerele si fiica reclmantei din procesele mentionate) ne-am ocupat de teren pana la un moment, dupa care l-am dat in ingrijire vecinului care inconjoara parcela pe trei laturi cu proprietatiile lui. Este o situatie care produce neplaceri in familia mamei mele, singura mostenitoare aflata in tara. Cu unchii mei nu se poate rezolva problema pe cale amiabila, datorita unui mai vechi conflict intre acestia si mama mea.

Repet, mama ar fi dorit sa includa pe toti in succesiune, dar nu putem comunica cu cei doi frati din Germania.
Ce se poate face? Exista sanse sa pierdem terenul?
Va multumesc foarte mult pentru sprijin.