Luna trecuta am facut un mic accident. Am lovit un alt participant la trafic (alt automobil) din spate.
Nu am incalcat nici o regula de circulatie (poate doar pe cea cu distanta minima).
Imediat dupa producerea accidentului am sunt la 112 si mi s-a spus ca politia nu vine pentru tamponari.
Intre timp a aparut unechipaj de politie in zona si au chemat politia rutiera.
Soferul celei de-a doua masini a fost la spital pentru verificari si de acolo l-a luat politia la Udriste pentru declaratii. Nu a depus plangere impotriva mea insa a primit o hartie de la spital in care scria ca in urma verificarilor are: "traumatism cranio cerebral minor nivel 0" - nici macar o zi de spitalizare - practic, nu a avut nimeni nimic, a fost doar o verificare de rutina.
Politistii de la rutiera mi-au intocmit dosar de cercetare penala in baza acelui certificat de la spital si mi-au retinut permisul eliberandu-mi o dovada cu drept de circulatie pe 15 zile.
Mie imi pare un abuz. Fara o plangere prealabila politia nu ar fi trebuit sa se autosesizeze decat daca erau multe zile de spitalizare.
Ce-mi recomandati sa fac? Au trecut cele 15 zile in care puteam contesta procesul verbal.