avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate danielv

Activitate danielv

Salut,

Luna trecuta am facut un mic accident. Am lovit un alt participant la trafic (alt automobil) din spate.
Nu am incalcat nici o regula de circulatie (poate doar pe cea cu distanta minima).
Imediat dupa producerea accidentului am sunt la 112 si mi s-a spus ca politia nu vine pentru tamponari.
Intre timp a aparut unechipaj de politie in zona si au chemat politia rutiera.

Soferul celei de-a doua masini a fost la spital pentru verificari si de acolo l-a luat politia la Udriste pentru declaratii. Nu a depus plangere impotriva mea insa a primit o hartie de la spital in care scria ca in urma verificarilor are: "traumatism cranio cerebral minor nivel 0" - nici macar o zi de spitalizare - practic, nu a avut nimeni nimic, a fost doar o verificare de rutina.

Politistii de la rutiera mi-au intocmit dosar de cercetare penala in baza acelui certificat de la spital si mi-au retinut permisul eliberandu-mi o dovada cu drept de circulatie pe 15 zile.

Mie imi pare un abuz. Fara o plangere prealabila politia nu ar fi trebuit sa se autosesizeze decat daca erau multe zile de spitalizare.

Ce-mi recomandati sa fac? Au trecut cele 15 zile in care puteam contesta procesul verbal.