avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate rala

Activitate rala

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Antecontractul a fost semnat cu dezvoltatorul , motiv pentru care in momentul de fata nu stiu daca eu pot actiona in instanta ,deoarece ultimul termen de predare al imobilului este 01.06.2009 iar procesul lor este undeva la sfarsitul acestei luni. Atata timp cat termenul final din antecontract nu a expirat pot merge in instanta ?
In momentul de fata dezvoltatorul are pe rol un singur proces.Ceea ce eu nu inteleg este faptul ca in antecontract nu este stipulat faptul ca banca X a finantat acest proiect , automat ipoteca de rang I de unde reiese ca banca de fapt va fi numita lichidator ?
Ce as putea sa fac in momentul de fata ?

Va multumesc.
Buna ziua.
Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil.
In februarie 2009 am incheiat un astfel de antecontract pentru cumpararea unei garsoniere noi, care era finisata la data respectiva cam 90%, antecontract prin care am dat un avans de 10000 euro,
Am convenit de comun acord sa incheiem contractul autentic de vanzare- cumparare pe data de 1.04.2008 (+ 2 luni de gratie in care dezvoltatotul poate intarzia predarea locuintelor fara penalitati); clauze contractuale: daca, din vina vanzatorilor nu se incheie respectivul contract, acestia se obliga sa restituie cumparatorilor intregul avans.
Nici pana in prezent nu s-a incheiat contractul autentic , deoarece dupa aproximativ o saptamana de la semnarea antecontractului, constructia a fost oprita in totalitate ,mai mult constructorul are proces cu dezvoltatorul in cursul acestei luni :
Obiectul cauzei: procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată
Materia juridică: Faliment
Se pare ca situatia se agraveaza pe zi ce trece deoarece, aflam ca administratorul firmei a parasit deja tara , ca SC. X are datorii catre diferiti furnizori , inclusiv catre banca care a finantat aceast proiect.
Intrebarea mea este daca imi voi mai putea recupera avansul in instanta, in cazul in care firma intra in insolventa ?

Va multumesc mult.