În ziua de 01.04.2009, în jurul orelor 1430, în timp ce conduceam autoturismul proprietate personală, pe o stradă cu prioritate care are două benzi pe fiecare sens, intenţionând să virez la stânga pe o stradă în colţul căreia se afla instalat indicatorul „ cedează trecerea” înainte cu 50 m de intersecţia respectivă, după ce m-am asigurat şi semnalizat, am trecut pe banda de lângă axa drumului pentru a efectua viraj la stânga, moment în care conducătorul autoturismului care circula pe strada fără prioritate de trecere, al cărui nr. de înmatriculare nu-l reţin şi nu se observă în procesul verbal de contravenţie, care venea de pe strada din stânga mea, nu mi-a acordat prioritate, lovind cu partea din faţă a autoturismului, în portiera, pragul şi aripa stânga spate a autoturismului meu, provocându-mi avarii astfel : aripă stânga spate înfundată, portieră stânga spate înfundată, prag stânga spate înfundat, autoturismul fiind rotit de spate apr. 40 cm.
Impactul s-a produs în apropiere de axul drumului cu prioritate pe care circulam eu, celălalt autoturism parcurgând cele două benzi de pe strada cu prioritate cu viteză, aspect ce se putea deduce atât din urmările accidentului cât şi de urmele anvelopelor din spate ale autoturismului meu si bucăţile din lampa de semnalizare stânga al celuilalt autoturism.
Chemând poliţia să constate împrejurările producerii accidentului, am fost sancţionat contravenţional, pentru săvârşirea contravenţiei prevăzute de art.108, alin. 1, lit. b, pct. 3, prin aceea că în ziua de 01.04.2009„A condus auto Dacia Logan cu nr. ….. şi nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers pe strada Renaşterii intrând în coliziune cu auto D Solenza cu nr …. provocând avarii cf auto” aşa cum a fost descrisă, încadrată şi sancţionată fapta de agentul constatator, cu amendă în valoare de 240 lei şi 3 puncte penalizare.
Am depus a doua zi, plângere împotriva procesului-verbal la judecătorie.
Credeţi că am şanse să-mi repar autoturismul cu asigurarea R.C.A. a celui care se face vinovat de producerea accidentului