Revin cu problema expusa ieri, 50 % , rezolvata. Dupa ce am discutat cu dvs. Si mi-am facut o parere, m-am dus la seful meu de birou, si i-am aratat tot ce s-a postat pe subiect.
Stiam ca el vine la fiecare sa semnam acele fise. Am aflat ca pe linie de PM, este cond. de loc de munca. Cand a fost controlul s-a ocupat de ei, si a semnat PV in numele patronului care nu era in tara, dar se vorbise la tel. Deci seful meu stie exact ce s-a intamplat. Avem contract cu o firma, serviciu extern, care a venit dupa control, a luat PV, si au zis ca nu-i nici o problema, se ocupa ei. In PV, erau trecute neregulile si ni se dadea o luna sa le realizam. Nu-mi aduc aminte toate, dar , ceva cu realizarea unui studiu de evaluare, constituirea Comitetului de sanatate si a serviciului intern, medicina muncii si ceva cu instalatia electrica.
De doua saptamani, cei de la PM, amana sa vina la o discutie ptr. rezolvarea amenzilor. Avocatul nostru, i-a somat prin mail, sa respecte contractul, dar tot nu au venit.
Seful meu a discutat cu patronul si au hotarat sa mearga la ITM, cum a postat un user, unde au discutat cu un inspector, care a inteles problema, ne-a dat un nou termen de realizare a PV, cu conditia de a achita prima amenda, pe care noi o vom recupera de la acel serviciu extern, conform contractului. Inspectorul a zis ca va lua masuri si impotriva lor. Deci, mai avem de lucru , dar macar acum stim ce trebuie sa facem !
Multumesc celor care m-au ajutat , user radacina si octavia59.
Felicitari celor care au facut acest site, este f. util in multe probleme ! Succes !
=D>
Scuze, eu sunt economist investitii, nu ma pricep la ssm, eu stiu de protectia muncii, ma rog, fiecare cu meseria lui. V-am urmarit postarile pe acest subiect. Eu ca necunoscator al legii respective, prefer explicatii concrete si nu citate din lege. In situatia noastra ne trebuie sfaturi concrete, de legi se vor ocupa avocatii firmei. Acest serviciu extern, daca il angajam, pe cel cu Pm, il dam afara? Cam cat costa sa-l angajam, ? Cum pot sa iau legatura cu asa ceva ? As incerca eu aceste demersuri, si sa ma duc la angajator cu ceva concret. Poate mai cresc in ochii lui, prima, ceva... ca sa glumesc putin, cu dvs. pot, nu ?
Hristos a Inviat ! Sunt noua pe forum, si ma bucur ca am gasit un subiect oarecum asemanator cu problema mea. Nu chiar a mea personala, ci a angajatorului meu, pe care daca primesc o sugestie buna , sper sa-l ajut si eu.
Pe scurt, la un control de protectia muncii si resurse umane ( au venit doi inspectori) s-au constatat unele nereguli numai pe linie de PM. Au facut un proces verbal cu masuri, si au plecat. Noi avem pe cineva care vine o data pe an si ne pune sa semnam, fise. Dupa aprox. doua luni a venit o amenda de la ITM de 5000 ron, pe care angajatorul nu a vrut sa o plateasca, cel cu PM l-a sfatuit. Cam la o luna , alta amenda cu 8000 ron., si avertizment ca ne intrerupe activitatea. Va dati seama , putem ajunge someri, acum cu criza asta. Angajatorul, i-a cerut socoteala celui cu PM, care l-a asigurat ca nu se va intampla nimic, se ocupa el, rezolva. De atunci a mai trecut o luna, si asteptam sa vedem ce se-ntampla, dar zvonurile care circula neoficial, nu sunt bune. Se zvoneste ca inspectoratul vrea sa mai faca un control si sa suspende firma. E posibil? Ce ar putea face patronul nostru?
Va multumesc!