Va multumesc
Liviu Popescu
PAI PENTRU ULTIMELE DOUA AVERTISMENTE PE CARE LE-AM CONTESTAT IN INSTANTA NU AM FOST CONVOCAT LA CERCETARE DISCIPLINARA
AM FOST CONVOCAT DOAR PENTRU FAPTA DESCRISA IN DECIZIA DE CONCEDIERE SI ANUME ACUMULAREA A TERI AVERTISMENTE IN DECURSUL UNUI AN .
LIVIU POPESCU
Dar am inteles ca art.267 din Codul munci se completeaza cu Contractul Colectiv de Munca care spune ca nicio sanctiune disciplinara nu se poate aplica fara a se efectua o cercetare disciplinara prealabila deci si in cazul avertismentului trebuie facuta cercetarea disciplinara . Asa am inteles de pe forum .
Nulitatea absoluta poate fi invocata oricind deci pot sa imi completez contestatia dupa doua termene de judecata termene data pentru a se angaja un avocat si pentru a se discuta litispendenta care de altfel nu stiu ce inseamna .
Angajatorul nu a aratat nimic prin intimpinare ci doar a invocat aceasta litispendenta aratind ca isi va motiva intimpinarea ulterior .Deci cu privire la avertismentul dat nu a spus absolut nimic pina la acest termen de judecata avertisment care nu arata data savirsirii abaterii , referatul care a stat la baza emiterii avertismentului , si asa cum a spus doamna avocata 2007_roz .
nu se arata motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea; Liviu Popescu
La contestatia formulata impotriva unuia dintre avertismente nu am invocat nulitatea absoluta cauza e la al 2 termen de judecata pentru ca partea adversa a invocat cred ca asa se scrie litispendenta cu celelalte cauze .
Pot sa imi completez contesatia si sa arat ca in realitate conform codului muncii si a contractului colectiv de munca avertismentul primit e lovit de nulitate absoluta atita timp cit nu s-a facut vreo cercetare disciplinara prealabila .
Eu asa stiu nulitatea absoluta a unui act poate fi invocat oricind . Nu ?
Multumesc anticipat
Deci eu am primit 3 avertismente ultimele doua in aceeasi zi ulterior am fost concediat pentru faptul ca am cumulat trei avertisemnte in decursul unui an
Ultimele avertismente le-am contestat in instanta respectiv si decizia de concediere . Deci am trei contestatii pe rolul instantelor de judecata
Multumesc pt incurajari 2007_roz
Liviu Popescu
convocarea a fost emisa in urma concedierii verbale si in urma contestarii ultimelor doua avertisment
O chestiune draguta angajatorul nu a mai tinut minte cind mi-a dat ultimul avertisment
- in avertismentul primit de mine la data emiterii scrie 6 si nu este mentionata data sav. abaterii
-in cuprinsul deciziei de concediere spune ca data emiterii avertismentului e 7 ale lunii iar cu privire la data sav abaterii e trecuta o data nereala care corespunde zilei in care am fost sanctionat cu avertisemnt
Inca o data multumesc din suflet pt sfaturi PAKOS
Liviu Popescu
rectificare.......
In cuprinsul convocarii nu se arata pt ce fapta sunt cercetat ci doar se arata ca cercetarea se efectueaza ca urmare a celor trei refertate de care nu am cunostinta care au sta la baza emiterii celor trei avertismente si in baza carora INSTANTAneu am fost concediat
Liviu Popescu
Am fost convocat la cercetare
In cuprinsul convocarii nu se arata pt ce fapta sunt cercetat ci doar se arata ca cercetarea se efectueaza ca urmare a celor trei refertate de care nu am cunostinta si care au stat la baza emiterii deciziei de concediere
Nu m-am prezentat la convocare intrucit am considerat ca e lipsita de obiect si mai mult angajatorul mi-a spus ca sunt concediat deci nu mai figuram ca si salariatul acestuia si nu mi-a mai dat voie sa intru in unitate
Am contestat decizia de concediere si ultimele doua avertismente
Da mi s-a adus la cunostinta r.o.i. dar nu am stat sa verific clauzele abuzive trecute de angajator
Ce pot face ?
Instanta la solutionarea contestatie facute impotriva deciziei de concediere va tine cont de
- prevederile codului muncii
- sau de prevederile abuzive ale regulamentului de ordine interioara
multumesc de promtitudinea cu care imi raspundeti
Liviu Popescu
inversunarea mea este ca am fost sanctionat abuziv fara ca faptele sa fie comisa de mine , avertisemnte care le-am primit -2 in aceeasi zi- pentru ca angajatorul sa ma poata concedia unilateral si fara ca cercetarea disciplinara sa mai aiba un sens
Liviu Popescu
MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU RASPUNS
In regulamentul de ordine interioara scrie asa
Constituie abatere disciplinara grava pentru care se procedeaza la desfacerea contractului individual de munca
....... acumularea de catre salariat a trei avertismente in decursul unui an de zile
Toate cele trei avertismente au fost data fara a se efectua vreo cercetare disciplinara prealabila asa cum prevede contractul colectiv de munca
In decizia de concediere la
DESCRIEREA FAPTEI
- sunt descrise cele trei abateri care au fost sanctionate
IN DREPT
- se arata ca am incalcat prevederile r.o.i
si se dispune concedierea pentru faptul ca am acumulat trei abateri disciplinare / sanctionate de altfel cu avertisemnt
Liviu Popescu
Multumesc mult