va rog frumos sa ma ajutati cu sfaturi la urmatoarea problema :eu sunt in concediu medical (hepatita)pana in 20.04.2010. firma la care lucrez este in insolventa si azi am fost sunat-a de la servici sa ma duc sa iau deciza de concediere trimisa de firma lichidatoare. decizia nu are nr.si data .se specifica:"in temeiul art.65 ali 1 corob. cu 55 lit c si art.60 alin 2 din Lg 53/2003 contr. indiv. de m-ca al d-nei ... inceteaza la data de 31.03. 2010 . la art.2 din decize se mentioneaza ca perioada cuprinsa intre 11.03-31.03 2010 constitue preaviz de 15 zile lucratoare cf. art 86 alin 6 din Lg 85/2006 .
atat ! nu am primit notificare prealabila ,nimic .eu am lucrat la res. umane si stiu ca preavizul in cazul concedierii colective e de 20 zile lucr. conf contr col .de m-ca si trebuie notificat in prealabil .va rog sa-mi spuneti dc lichidatorul a procedat corect si dc nu ce pot face pt. a nu se desface contr. de m-ca pe per coc. medical .
buna ziua .am o casa la tara,construita in 1956 ,intr-un sat nemtesc unde toate casele au geam spre curtea vecinului .vecinul isi constuieste o casa noua si initial zicea ca o darama pe cea veche si in locul ei face constructia noua .ulterior s-a hotarat sa o faca langa casa mea .l-am rugat sa pastreze distanta legala de 2m intre casa mea si constructia noua dar cand m-am dus la tara am constatat ca a lasat doar 1,5m .casa lui va fi cu etaj ,construia in fata geamului de la o camera ,unde prin asta nu voi mai avea lumina .am cerut la primaria din localitate sa-mi elibereze copie dupa autorizatia de construire si mi s-a raspuns ca in urma verificarilor:D s-a constatat ca acea constructie se executa fara autorizatia ceruta de lege si ca urmare s-a dispus familiei respective sa intre in legalitate .va rog sa ma sfatuiti eu ce pot face ca sa nu mai cotinue constructia asa aproape de casa mea ?au nevoie de acordul meu ?pot sa nu-l dau?
multumesc !