Intrarea in vigoare in 10 zile este valabil numai pentru art. 32 pct. 12 si nu pentru intreg art. 32.
Deci trebuie sa inteleg ca noul art. 145' intra in vigoare din 14.04.2009 , adica din momentul publicarii in monitorul oficial?
In data de 14.04.2009 a aparut in monitorul oficial nr. 249 ordonanta de urgenta cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009.
Acolo se spune ca( pe pagina 11 a monitorului) :
" Dupa articolul 145 se introduce un nou articol 145'Limitari speciale ale dreptului de deducere' cu urmatorul cuprins:
Art/ 145' In cazul vehiculelor rutiere motoriate ...................., nu se deduce taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitilor acestor vehicule ..............
.....
Insa in aceasta ordonanta nu apare exact data incepand de la care se aplica acest articol 145' ( adica din ce data nu se poate deduce TVA pentru achizitionarea acestor categorii de autovehicule).
Va rog sa i-mi dati o idee cum se interpreteaza legea, adica daca nu este specificat expres data de la care se aplica , atunci legea intra in vigoare la data publicarii in monitorul oficial , sau este undeva specificat data de 1 MAi 2009 doar eu nu o gasesc?
Deci intrebarea mea este ca pentru un autoturism facturat in 22.04.2009 pot deduce TVA ?
Multumesc anticipat pentru raspuns