avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Activitate Rudolf85

Activitate Rudolf85

Răspuns la discuția SOMAJ TEHNIC
Noi avem un fel de "Sindicat" desemnat de cei de la direcţie. "Sindicatul" respectiv sunt pe o mână cu cei de la direcţie.
Răspuns la discuția SOMAJ TEHNIC
Bună seara, sunt angajat la Intreprinderea de construcţii siderurgice Hunedoara secţia construcţii metalice (ICSH SA, grup Tender). Am şi eu o nelămurire în legătură cu şomajul tehnic: toţi muncitorii ai acestei secţii sunt trecuţi ca fiind în şomaj tehnic plătit 75%, dar tot lucrează normal 8 ore pe zi şi 5 zile pe săptămână. Muncitorii erau obligaţi să accepte această ofertă altfel erau ameninţaţi cu concediere sau concediu fără plată. Sunt sudori, operatori debitare care sunt trimişi să cureţe şanţuri şi să demoleze clădiri vechi în scopul recuperării materialului, toţi sunt plătiţi în 75%. "Firma acuma trece printr-o perioadă dificilă, nefiind comenzi nu au din ce să ne plătească" acesta era pretextul celor de la direcţie. Spuneţimi şi mie dacă este corect cum procedează cei de la direcţie cu salariaţii? În şomaj tehnic este obligatoriu să muncim în program normal sau să stăm acasă? Am mai auzit un zvon că cei 75% sunt impozabili. ªi are voie să ne exploateze aşa?