avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianApan

Activitate AdrianApan

Buna la toti. M-am consultat azi cu cativa specialisti din domeniu si toti m-au sfatuit sa optez langa PFA pentru ca ar fi cea mai buna optiune in cazul meu, avand in vedere cheltuile ce vor fi implicate. Totusi o mica nedumerire am inca in legatura cu facturi/chitante pentru clientii din strainatate dar urmeaza sa le clarfic si aceasta. Oricum multumesc incaodata pentru toate raspunsurile si bafta la toti!
Aaa e ok :)) my bad ... Acuma ma pregatesc deja de culcare dar maine te adaug sa povestim mai pe larg. Ne auzim si multumesc!
Cred ca incep sa inteleg la ce va referiti cand citati acest articol. Practic da, colaborarea ar fi doar o partea din problema. Daca aici intra si partea cu platile catre acesti colaboratori s.a.m.d. atunci acesta ar fi cea mai buna optiune pentru ca nu as dori sa ma implic din prima pana peste masura. Mai bine cu pasi mici. Cat despre intrebarea dvs. nu, nu sunt momentan bugetar, adica angajat daca la asta va referiti. Am fost la randul meu angajat cu acte in regula dar de o vreme incoace lucrez doar pentru mine si ce-i drept si daca nu ma insel pot spune (in termen mai popular) "la negru". Problema e ca doresc sa ma extind (avand cateva posibilitati foarte bune la activ) si doresc totul sa intre in perfecta legalitate sa fac cateva contracte cu cativa oameni din acest domeniu, fie ca si outsourcing (aici ma refer la firme) fie la persoane fizice, PFA s.a.m.d. Poate suna total a incepator dar ca PFA o sa am posibilitatea sau sunt obligat sa emit anumite documente de plata? Aici ma refer la factura etc. in strainatate sau daca pot cumva lega prin modalitati de plata prin internet. Oarecum aceasta intrebare este doar o curiozitate personala pentru ca o sa rezolv totul printr-o consultanta la momentul potrivit dar fiind la inceput am multe nedrumeriri inca pe ce cale sa o apuc.
Practic activitatea mea se va desfasura in 2 directii. Prestari servicii atat la firme cat si la persoane fizice (din tara si strainatate) si pe de alta parte doresc sa fac anumite contracte de colaborare (daca acesta este termenul corect) prin care doresc sa colaborez cu cativa oameni din domeniu (la inceput doar 3 pana la 5 oameni maxim) pentru a finaliza aceste servicii/proiecte daca doriti. Pe cat suna de simplu pe atat imi este de complicat fiind total pe langa tema in aceste teme juridice :)
Multumesc Ionel. Am sa iau si asta in considerare. Maine o sa citesc mai pe larg toate punctele pe care mi le-ai subliniat sa imi fac o imagine mai clara. Ramane sa ne auzim.
Ionel daca mi-ai putea descrie putin mai larg la ce te referi as fi foarte recunoscator pentru ca intr-adevar sunt total pe langa subiect si am optat sa intreb prima data pe forum inainte sa cer o consultanta ... macar bazele juridice sa le am in clar la "afacerea" pe care vreau sa o incep.
Multumesc Mariana. Am sa ma documentez maine mai pe larg despre aceasta optiune si am sa revin cu unele concluzii. Oricum, va multumesc pentru toate raspunsurile prompte! :)
Raluca, Mariana va multumesc pentru raspunsul promt. Se pare ca totusi va trebui sa ma axez pe SRL in loc de PFA pentru ca acest punct este destul de vital. Si daca nu ma insel aceste contracte de munca pot fi pe termen limitat? (aici ma refer doar pe proiect - 1 luna 2 luni depinde). Pentru ca practic doresc sa pornesc mai bine incet si cu cele necesare doar, o firma mica s.a.m.d. pana vad cum evolueaza lucrurile pe parcurs. Eventual ar mai fi ceva important ce ar trebui sa retin inainte de a face primul pas?

Multumesc!
In primul rand buna tuturor si ma scuzati daca nu am "nimerit" categoria buna. Trec direct la subiect ....

Sunt putin confuz in ceea ce priveste optiunea cea mai buna pentru problema mea. In momentul de fata as dori sa devin PFA sau sa imi deschis o mica firma. Domeniu de activitate ar fi prestari servicii pe internet (aici mai pe inteles ar fi vorba de servicii de design/development pentru firme si/sau persoane fizice atat din Romania cat si din strainatate - in special strainatate).

O alta problema ar fi ca as dori sa fac contracte de colaborare cu persoane fizice din Romania. Aceste colaborari ar consta tot din prestari servicii un fel de subantrepriza daca folosesc bine acest termen. Practic acesti colaboratori ar lucra sub un contract care ii "obliga" sa pastreze un anonimat complet despre proiect (in legatura cu ceea ce priveste concurenta etc.), sa livreze la timp (in caz contrar se vor aplica penalizari pe zi de intarziere a predarii proiectului). Practic acest contract ar obliga ambele parti (pe mine si pe colaborator) la plata/livrare la un termen limita prestabilit si elemente dintr-un NDA (Non-disclosure agreement) obisnuit.

Si aici se cam opreste stiinta mea. Nu stiu care optiune ar fi cea mai buna pentru mine, de ce am nevoie, care ar fi pasii la care sa fiu atent, ce trebuie sa iau in considerare, ce lucruri in scapa s.a.m.d.

Orice sfat sau indrumare catre calea buna ar fi mai mult decat bine venita si as fi foarte recunoscator pentru un raspuns complet.

Multumesc anticipat si daca in unele puncte nu am fost destul de clar va rog sa ma intrebati sa explic mai pe larg.