Voi incerca sa insir evenimentele intr-un mod cat mai concis.
In Ianuarie am fost victima unei fraude pe internet. Este vorba de o licitatie fictiva facuta pe un site popular. In urma discutiei cu acea persoana, am convenit ca eu sa-i trimit un telefon mobil plus o diferenta, in schimbul telefonului "pus" de el la vanzare. El imi trimite pachetul, dar constat ca este umplut cu pietre. Din acel moment nu am mai dat de el. Am depus plangere impotriva acestei persoane iar dupa putin timp am luat legatura cu un alt pagubit, cu care tin legatura si astazi. In martie ma suna aceasta persoana care ma anunta ca procurorii l-au pus sub acuzare pe tepar iar acesta si-a angajat un avocat. Propunerea lor a fost (partea acuzata) sa plateasca despagubiri, astfel pustanul tepar scapa de inchisoare. In fine, astazi ma suna din nou "prietenul" meu cu care tineam legatura in legatura cu cazul de fata, si ma anunta ca a fost sunat de doamna avocata care i-a propus sa-i restituie acestuia telefonul cu care acea persoana a fost pagubita.
In cazul meu, eu nu sunt de acord sa primesc doar un telefon plus suma de 200ron care era diferenta pusa de mine in pachet. In plangerea depusa la politie, am cerut pagube de 1900ron (valoarea telefonului 1300ron - diferenta 200ron - transport curier 100 - daune morale,timp pierdut 300ron). Vreau sa stiu daca exista concret daca exista posibilitatea ca eu sa primesc suma ceruta, sau trebuie sa negociez cu doamna avocata?
Eu inca nu am fost contactat de aceasta doamna si deocamdata astept. Daca nu ma suna, o sa iau eu legatura cu ea. De aceea va mai intreb ce ar trebui sa discut cu doamna in cauza, cum imi sustin punctul de vedere astfel incat sa primesc suma ceruta in plangerea impotriva clientului dansei.
In concluzie v-as ruga sa-mi furnizati niste sfaturi cu privire la cazul de fata si cum ar trebui sa abordez o discutie cu doamna avocata. Si cel mai important lucru pentru mine: Daca refuza restituirea sumei in totalitate, am posibilitatea sa-mi angajez un avocat care sa-mi apere drepturile?