avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate ReluR

Activitate ReluR

Buna ziua,

Numele meu este Radu Aurelian si detin (mama) un teren in zona Giurgiului, strada Tiparnitei. Terenul este dobandit(cumparat) in anul 1999.
Dupa dobandire, am apelat la o persoana autorizata sa imi intocmeasca o documentatie topografica si sa bata parii pentru stabilirea limitelor conform cu schita de la punerea in posesie. In parallel am solicitat certificat de urbanism care a intarziat sa apara si care de fapt nu a aparut nici acum. Fortati de imprejurari am construit o casa si ulterior, in anul 2001, prin hotarare judecatoreasca definitivea si irevocabila am devenit proprietarul acesteia.
In anul 2003 am apelat la o alta persoana autorizata pentru intocmirea cadastrului si obtinerea numarului cadastral. Am obtinut numarul cadastral si am intabulat proprietatea. Mentionez ca acest cadastru din 2003 este practic identic cu documentatia topografica din anul 1999 ceea ce m-a bucurat gandiduma ca totul este corect si real. In anul 1999 nu am obtinut ca documente decat o documentatie topografica.
De curand am fost chemati la OCPI aproape toata strada pentru intocmirea anexei 8 deoarece se pare ca sunt ceva probleme cu toate cadastrele insa dintre toate, pe o lungime de 100m dreapta si 200 stanga, singurul cu constructie este proprietatea mea si din pacate, singurul nealiniat celorlalte este tot al meu (asa am tras concluzia vizuala din schita instintarii postale de prezentare ). Practic este inclinat spre stanga….la strada pastrandu-se pozitia corecta. Teoretic eu nu figurez a ma suprapune peste cineva dar asta doar pentru faptul ca cel din stanga mea nu are cadastru, dar cand il va face se va vedea clar suprapunerea.
Repet, terenul este ingradit, cu constructie, amenajat total in partea din fata, si partial in zona din spate.( partea din fata aproximativ 1/2 din lungime) . De curiozitate, am utilizat un site ce mi-a permis o vizualizare de ansamblu a zonei, si am observat ca sunt paralel cu restul proprietarilor. ( am vazut paralelismul dupa urmele lasate de culturile semanate pe terenurile respective),
Rugamintea mea este daca poate cineva sa imi spuna ce se poate intampla in cazul in care rectificarea de cadastru stabileste ca limita de proprietate intersecteaza casa si gardul. Gardul este in parte din boltari.

Va multumesc mult de tot