O singura intrebare, proprirea pe salariu, avand in vedere ca in contract nu se specifica nimic, pe baza carei legi, sau prin ce modalitate se poate apela la aceasta masura.
Tocmai asta nu pot sa inteleg, obiectul contractului este apartamentul, de ce ar putea sa apeleze si la alte bunuri, in contract nu se specifica nimic, in biroul de credite, din cate stiu eu intra doar cei care nu isi platesc ratele, eu am de gand sa inchei contractul, nu sa neglijez plata ratelor.
La inceputul anului 2008 am achizitionat, prin intermediul unui credit ipotecar un apartament in valoare de 80.000 EUR (5% avans).
Din anumite motive, nu imi mai pot permite sa platesc ratele la acest credit, si as dori sa inchei contractul cu banca, prin cedarea obiectului creditului, problema pe care o vad e ca in acest moment valoarea imobilului este sub valoarea creditului acordat, din cauza caderii pietei imobiliare.
As dori sa stiu care sunt consecintele acestei actiuni.
Ca si observatie, in contractul de credit nu este mentionat nici un alt obiect al contractului (salariu, alte bunuri etc) in afara apartamentului, pana in acest moment nu am intarziat nici o rata.
In principiu as dori sa stiu:
1.Voi fi luat in evidenta Biroului de credit (nu vad logica deoarece nu am intarziat cu plata ratelor)
2.Mi se poate pune proprire pe salariu sau se pot executa alte bunuri aflate in proprietatea mea avand in vedere ca ele nu fac obiectul contractului.