avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate AncaRaluca

Activitate AncaRaluca

Răspuns la discuția Citatie cu somatie de plata
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Mi-a dat seama acum ca pot demonstra cu acte ca asa s-a procedat de la bun inceput in relatia furizor - beneficiar. Am facturi de la furnizor pe care le-am platit prin banca mai devreme si mai tarziu de 30 zile de la data facturarii. Deci exista un istoric ( ex.fisa partener, extrase de cont) care sa demostreze acest lucru (inexistenta unei scadente certe).
In concluzie trebuie sa angajez un avocat pentru o solutionare legala si corecta a cazului?

Pana la termenul de intampinare 19 Sept. nu pot face nimic? :foottap: Totusi nu am liniste ....
Răspuns la discuția Citatie cu somatie de plata
Exista un termen pana cand pot face asta?
mentionez ca pe citatie este un termen pentru intampinare 19 Sept. 2009
Acum doi ani am inceput o colaborare cu un furnizor care incerca sa intre pe piata cu o marca noua de produse. In dorinta unei colaborari eficiente de ambele parti am convenit de la bun inceput ca marfa livrata de el o vom plati pe masura vanzarilor din magazin. Deci nu exista stabilit clar un termen de plata al facturilor(scadenta). Comenzile s-au facut telefonic sau trimise pe fax dupa care bunurile au fost livrate prin curier rapid. Facturile au fost emise de furnizor, la delegat completate cu datele administratorului de la firma noastra, iar la rubrica semnatura de primire a semnat administratorul nostru, in momentul preluarii bunurilor.
Mentionez ca nu exista specificata pe factura data scadentei ( conform intelegerii) si nici un contract intre parti.
Ieri am primit o citatie cu somatie de plata din partea furnizorului, dupa care am luat legatura cu el telefonic si i-am solicitat acceptarea returului marfii ( pentru ea exista inca pe rafturile magazinului nostru) si mi-a spus clar ca nu-l intereseaza decat incasarea debitului.

Intrebarea mea este, avand in vedere cele de mai sus, in cazul in care nu este prevazut in factura data scadentei (si nu exista un contract sau angajament de plata intre parti cum as putea rezolva aceasta problema....totusi imi doresc o rezolvare amiabila. Se poate cumva sa-l fortez sa-si ia marfa inapoi? un retur de marfa cu factura?
Daca pana la urma se ajunge in instanta ce se poate intampla mai departe?